16 båter i første høstregatta

Onsdagregatta #1 høst 09

Vi fortsetter med korte referat fra onsdagsserien som blir skrevet av båten som kommer på tredje plass. Fullstendig resultatliste finner du på Gandsfjord Seilforenings web side – her er direkte link – << klikk her >>.

Per Holm fra X-Ray har sendt følgende referat:

Så er høstserien i gang igjen og det stilte imponerende 16 båter til start. Det lover godt for en lang høst.
Med vestlig vind rundt 3 – 4 m/s ble det bane 9 som seiles som pølsebane fra Riska til Ramsvik med målgang ved Gandsflu.

Startlinja var på minst en halv nautisk mil og vi stusset veldig på hvorfor startbåten hadde lagt en så lang startlinje.
Startprosedyren ble forøvrig gjennomført helt etter boka.
Med så lang startlinje tenkte vi at det var viktig å velge riktig plassering.
Valget vårt falt på le merke mot Usken og vi fikk følge av Siddis i valget. Etter vår mening var det et heldig valg som vi fikk med oss resten av seilasen.
Forøvrig virket det som hovedfeltet valgte start ved startbåten.
Vi stod sydover mot Usken og prøvde deretter å slå på de hyppige vindskiftene så godt vi maktet og følte vi fikk god uttelling for våre valg.
Det kom også noen skyer og en regnbyge som ga rom for strategisk plassering på banen.

Vi havnet i en tetgruppe på tre båter; Clark Kent, Siddis og oss.Det ble stor sprekk i feltet allerede på første kryss og det ble derfor vanskelig for oss å følge med på hva som skjedde bakover i feltet.

Vi knivet om ledelsen med Siddis på første kryss med en styrbord situasjon opp mot toppmerket og tydelig stemmebruk rundt toppmerket.
Siddis og vi kom først rundt merket med Clark Kent noen båtlengder bak oss.

På første lens valgte vi en noe mer østlig kurs mens Siddis og Clark Kent holdt seg nærmere Marøy.
Vi tapte på vårt banevalg på første lens og måtte se både Clark Kent og Siddis gli fra oss inn mot lensemerket.

Tetgruppen på tre båter holdt seg gjennom hele seilasen og Clark Kent klarte etter hvert å skaffe seg den nødvendige luken mot Siddis.

Jadarhus hadde en imponerende opphenting utover i seilasen og nærmet seg teten faretruende .

Opp siste kryss og inn mot mål innså vi at vi ikke kunne gjøre noe med Clark Kent i tet og Siddis på andreplass. Vi konsentrerte oss derfor om å sikre tredjeplassen mot Jadarhus.

Expressklubben Rogaland

23/12/2009