Båtpuss på en gammel svenske

Etter litt kluss og frem og tilbake om kjøp av ny halvfabrikata båt, så endte vi noe overraskende med en eldre svensk båt. Men hva gjør vel det når trua kan flytte fjell.

Nå har vi (desverre) lagt på sort VC Tar Primer og pusset denne ned. Det ser ikke bra ut, men forhåpentligvis går det fort likevel. Vi er nødt å legge den sorte VC Taren på da vi ikke stoler på at det ikke kommer en reaksjon mellom VC 17 og den vite primeren som lå der fra før, Ville jo vært noget kjipt om det boblet ved første sjøsetting. Nå er alt dette pusset ned med 240 og klar for å smelle på med VC 17. Før har vi pusset finere, men tror kanskje vi har fått noen ørsmå bobler noen steder pga dårlig heft. Anyway – ready to go.

Videre har vi malt dekket med forksjellige typer. Noen typer er som en drøm, andre skal dere ligge langt unna (jeg skal legge ut hvilke når jeg finner frem hatproduktene). De værste bruker opptil 5 dager å herde – innendørs, i 20 grader. Tror til slutt det har blitt bra. Nå står bare dekksutstyret igjen for montering. Vi ville nok tatt av alt dette uansett, da det er viktig å sjekke at jolla er tett. Mange båter har ikke vært skikkelig tettet siden de var nye for 30 år siden. Og det er nok noe optimistisk i våre øyne.

Ellers er denne båten kliss lik som den vi har hatt – så det var kjempelurt:D

Mathias Friis

07/04/2010