Det er skjønt å seile

Det var fantastisk å få oppleve en så flott dag etter sist uke med bitende kulde og regn. Express klassen seilte igjen løp 10 med 14 båter til start.
Vi prøvde oss på en barbord start denne gangen men det var flere som hadde samme tanke, så det ble trangt ved barbord merke. Alle båtene kom seg greit over linjen uten mye gauling og skriking:) Vi la oss opp mot Marøy med Fru Viste og Jadarhus litt foran oss. Vi valgte å legge oss mer i midten av fjorden mens Fru Viste og Jadarhus la seg nærmere land mot Hillevåg som viste seg å være smart. Storparten av feltet la seg opp mot Li. Vinden var grei ved start men la seg når vi nærmet oss runding ved Mariero. Vi rundet som syvende båt med Amalie foran oss. Da vi så at det var bedre vind i midten av fjorden valgte vi å komme oss ut med spinnakeren. Da vi mistet vinden og så at de store båtene kom mot oss med spinnakeren oppe var det bare å hive seg rundt å få opp fokken… Vi kom opp mot Usken og hadde da Jadarhus ca. 100 meter foran oss og så at vi lå an til å kunne klar enten 2. eller 3. plass med Fru Viste som en klar leder. Det ble et res til mål linjen mellom oss og Jadarhus med tett konkurranse den siste milen. Jadahus smatt inn knappe 2 meter før oss.
Som ny i klassen var det en spennende regatta denne gangen og etter siste uke da vi klarte å bomme på løp var det fantastisk å få oppleve en 3. plass.
Takk for en flott regatta i shorts og T-skjorte… Og gratulerer til Fru Viste med 1. plassen.
Hilsen Raga Muffin.

arise

28/05/2012