Fredagsintervjuet

fruviste

For de som seilte NM i 2010 i Stavanger, husker nok de fleste båten med “NOV” på siden. Bak dette bærer skuta det mer velklingende navnet “Fru Viste”, og vi har fått noen ord med rormann, Alexander Viste.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ? 

Jeg har hatt båten siden 2005 tror jeg….sannelig ikke helt sikker ! Seiler for Stavanger Seilforening, noe jeg har gjort hele min tid som seiler, helt siden Optimist jolle seilingen startet som 7 åring….

2. Hvordan er båt og utstyr ? 

Båten er ordentlig og tiltalende innvendig, noe som gjør at den kan brukes til en helgetur. Kanskje den er noen kilo tynge enn de letteste, grunnet innredningen, men så lenge den også er regattaoptimert så går den godt. Seil er relativt nye, et par sesonger gamle. Ellers så er målet å ha den enkel i forhold til tau, og trim-liner.

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ? 

Denne våren må jeg prioritere husprosjekt, så vi er faktisk ikke påmeldt vårsesongen. Litt merkelig, første gang på mange år!! Planene er å komme sterkt tilbake til høsten, og hvis alt går etter planen så er NM årets mål.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ? 

Det er ”Placebo”, ” Clark Kent”, ” Extension” som vel er de argeste konkurrentene…….

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ? 

Det må være en broach i kuling, båten gikk rett opp i vindøye og ville ikke ned igjen! Vi lå der og klarte ikke å få gjort noe med spinnakeren, ei heller styring av båten. Det endte i neste kollisjon med en annen båt og at vi måtte kutte skjøtet for å få kontroll. Jeg seilte med endeløst skjøte, noe som ikke var så lurt……….

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ? 

Jeg har familie, jobb og husprosjekt. Ikke like lett å få tid til seiling alltid..  Min eldste sønn har begynt med Optimist jolle seiling, så følger han opp også. Det er viktig å rekruttere !!

….sa Alexander Viste ! Så håper vi de blir å se under NM i Bergen i august. Neste uke møter vi Team Glory fra Oslo SF. Samtidig ønsker Expressklubben alle en riktig fin 17. mai !

Expressklubben Nasjonalt

16/05/2013