Fredagsintervjuet

glory

Geir Victor Svendsen er en profil i norsk seilsport med flere NM medaljer enn vi andre har kretsmesterskapsmedaljer. I fjor gikk han over til Express etter mange år i matchseiling, og nivået i Expressklassen har ikke akkurat blitt noe lavere av det !

1.  Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi er på andre sesongen og seiler for Oslo Seilforening. Egentlig et lite comeback da vi seilte et par sesonger for 20 år siden også.

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Glory er en optimalisert 1980 modell med Gran seil. Forrige tirsdag så røk vi bomfestet til masten , noe som resulterte i en stor bulk i masten. Sannsynligheten for at det blir en ny mast er stor, og vi vil derfor i NM seile med ny mast (det tar en sesong å seile inn en ny mast, red anm.).

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Vi hadde målsetning ifjor om en topp 5 plassering i NM, vi ble 3. Iår skal vi vinne NM og det er det store målet som vi sikter inn mot. Nå blir det vel med ny mast.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Vi anser Hvergang, Fristilt Noch ein mal og Impuls som våre argeste konkurrenter.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

Slør i 11 – 12 knop i en tirsdagregatta i fjor høst, tok litt av.

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Vi har utfordrende jobber, reiseaktivitet, unger og storbåt seiling.

….sa Geir Victor Svendsen, rormann på “Glory”. Så får vi andre gi ham kamp til døren både på tirsdager i Oslo seilforening og i NM. Dette blir det siste fredagsintervjuet på denne siden av sommeren, men vi kommer sterkt tilbake på høsten. Ha en god seilsesong alle sammen !

Expressklubben Nasjonalt

24/05/2013