Hordaland: Vekas båt – NOR 239 Salt 2

-mj19319-jpg

Kva heiter båten, kva seglnummer har han og kvar held han til?

Båten heter Salt 2 – av bekvemmelighetshensyn har vi valgt Salt-navnet. Den første Expressen vi kjøpte hadde namnet  Salt – i og med at temaet har relativt dårlig fantasi, ja så var valget enkelt – vi bare videreførte det strålende navnet…. Båten har fått seilnummmer N-239 og har forsåvidt to hjemmehavner – en i Åstveitvågen og en i Ran Seilforening.

Kven eig båten og kor lenge har du/de hatt båten?

Leif Kristian er eier båten – vi kjøpte vår første Express i 2006, trailet over fjellet fra Oslo. Etter deltagelse under NM i 2007, så fant vi ut at der manglet litt på utstyrssiden (i tillegg til båthåndtering, strategi m.m) Vi valgte derfor å hente en topp trimmet båt fra Sverige – SWE 485 (tildligere eier Collberg).

IMGP0422-mindre

Kva er årets målsetjing? (båten ser forresten svært romsleg ut innvendig…)

Årets målsetning er først og fremst å vinne årets lokale rankingserie – tror det blir en meget tøff konkurranse i Hordaland denne sesongen – nye sultne team på vei og de gamle teamene ser også lysten ut på å vinne hovdepremien (fokk fra North). Videre så har vi som ambisjon om å ligge blant de 5 beste i årets NM i Stavanger.

Kvifor bør folk segla Express?

Enkelt svar på det – første båt i mål vinner! Det er helt utenkelig å seile noe annet enn klassebåt. At båten i tillegg er både skarptseilt og relativt rimelig i drift er selvsagt også ett pre.

Kva er ditt beste Express-minne?

Bronse medaljen i fjorårets NM var en skikkelig høydare – etter motorhaveri opp Måbødalen med 1.9 tonns Express på hengeren, feiltanket 90 liter med 85 oktan på en lånt diselbil, samt fallhaveri rett før siste søndagens første start under NM i Moss, ja så var det en fantastisk deilig følelse å ha lykkes med noe på den etterhvert så strabasiøse turen til Østfold. Også fjorårets kretsmesterskap var en god opplevelse for teamet – med 4 strake seire på pølsebane, ja så følte vi oss ganske så gode.

KM express09 064-mindre

Og til slutt, kor fort har du segla med Express?

Vi har ikke logg ombord i båten, men skal jeg tippe fart så vil jeg anta at vi har vært oppe i rundt 9 knop med båten – ikke noe å skryte av men vi satser på den nye sesongen bringer nye rekorder

Lukke til med årets sesong!

kjellmag

20/04/2010