Høstens første stikk til Foxy

Da var høstsesongen i gang, og 15 Expresser var klare til kamp.
Med 2-3 M/S fra Nord/nordvest, sol fra skyfri himmel og noenogtyve grader var det ikke noe å si på forholdene.
Vi kom dårlig ut i starten, men fikk raskt slått oss fri og over på BB halser.
Etter å ha seilt i noen minutter på BB halser får vi en kjempe header, så vi slår. Noe som viste seg å være dumt. Vi ble liggende å kave bare noen båtlengder på utsiden at et nytt vindbelte som stod langs land, dette tapte vi ytterligere noen plasseringer på.
På toppmerket runder vi som 7. båt like bak Jadarhus (NOR222), Klara (NOR 232) og Foxy. Jadarhus subber i merket og seiler seg ut for å ta straffen sin. Vi er raske med settingen og seiler forbi Klara og Jadarhus i rundingen. Vi gambler på å jibbe tilbake mot land (Usken) for det så ut til å ligge mere press der inne. Gamblingen lønner seg, og vips er vi oppe på fjerde.
På bundmerke er leder Siddis (NOR 142) foran fru Viste (NOR 165) og X-ray (NOR 88) og med oss på fjerde. Store deler av siste kryssen blir preget av en at vinden har dreid slik at det blir et langt legg ut hele Riskafjorden. Vi finner et bra spor og toger i vei, men ser til vår fortvilelse at de som seiler midt i fjorden har gjort det enda bedre…
Når vi nærmer oss målgang ser vi at Foxy har tjent stort på sitt veivalg på og er helt i hekke på Siddis. Inn mot avkorting og målgang lurer Foxy seg forbi og vinner.
Vi nærmer oss målgang og ser at tredjeplassen skal stå mellom X-ray, Jadarhus for BB halser og oss for SB halser. Dette blir tett…. Uhyre tett…
X- ray dukker og går bak oss, mens Jadarhus slår i le av oss. Vi toger over Jadarhus som nok en gang subber toppmerket.
Gratulerer så mye til Team Foxy og Siddis
MVH

Placebo.

arise

16/08/2012