Litt fra styret

Styrebilde

Godt nytt år alle Expresseilere, og alle andre seilinteresserte! Det er på høy tid å komme i gang med det nye seileåret. Som en start så har vi forøkt å legge litt om på klubbens nettside. Noe av bakgrunnen for det var at det har vært altfor lite aktivitet fra klubbens side og ingen mulighet for dere å delta med innhold. Dette har vi gjort noe med.

Målet med nettsiden er at vi skal få en mye(!) mer engasjement fra alle seilere over hele landet. Konsekvensen er forhåpentligvis at vi i styret også skal bli flinkere med informasjonsstrømmen. Og når vi er inne på informasjon, så kan vi nevne noen punkter som kan være av interesse for norges største kjølbåtklasse.

Styret
Som nevnt før, så håper vi i styret å ha en mye høyere informasjonsflyt gjennom en site som det faktisk går ann å bruke. Vi har også bestemt at vi ønsker å inkludere alle regioner i styret. Dette gjør vi ved at lederen i hver region er representert i styret. Vi håper med dette at vi skal få en felles “drive” for klassen og ha en felles agenda og interesse for klassen på et nasjonalt plan og ikke kun ned på de enkelte regionene.

_DSC3741_b

NM
Som sikkert flere av dere har fått med dere, så er NM 2010 tildelt Stavanger Seilforening. De har levert en sterk søknad med store ambisjoner for mesterskapet. Blandt annet snakker vi om et felt med samme ambisjoner som i fjor, nemlig 40 båter på linja. De kommer også til å jobbe hardt for å noen båter til utlån/leie. Da skal det en sabla god grunn for ikke å stille. I tillegg kommer årets NM som i fjor til å være et slags “stor”NM” Dvs at vi kommer til å bli avholdt sammen med NM i X-35. Dette sikrer enda mer bra ljuging på brygga, og mye fin seiling.
Vi gleder oss umåtelig og vi håper at mange østlendinger finner veien over fjellet og gjør dette til et gigantisk nasjonalt event.

NoM
Vi gleder oss stort over en fantastisk oppslutning rundt Expressen også hos søta bror. De har den samme fantastiske driven i klassen igjen, som vi har i Norge. Dette kan en se på “forhåndspåmeldingene” til NoM i Marstrand, som nå er på godt over 60 båter. Til nå er 7 norske båter meldt sin interesse. Vi håper, og vil jobbe for at så mange som 10 team vil finne veien til vakre Marstrand. Dette blir virkelig et av årets store begivenheter. Og et lite PS. til denne er at det kan lønne seg å booke hotell allerede nå.

Mathias Friis

24/01/2010