Ny seier til Clark Kent i friske vinder

Referat fra NOR 142 – Siddis:

Clark Kent satte spiker nr 2 i høstsesongen, og har dermed tatt grepet om sammenlagtseieren.

I en frisk bris med til dels svært kraftige vindbyer fra sør-øst stilte hele 12 expresser til start. Flott innsats!
Starten gikk ved Gandsflu og kryssmerke var ved Riskaholmen. Clark Kent og Team Viju var kjappe ut i starten. Vi kom litt sent i gang men fikk etterhvert opp farten noe. Vi er foreløpig ikke samkjørte på å håndtere expressen i såpass kraftig vind, så for oss ble dette en god anledning til å finne ut av hvordan båten skal seiles.
Clark Kent rundet først ved Riskaholmen, tett fulgt av Jadarhus og Siddis. Vi hadde ikke helt kontroll på hvem som kom etter, men tror Ran, Blue Lagoon og X-Ray var blant de neste båtene. På lensen ned mot runding Marøy satte de fleste spinnaker, og for mange ble det en frisk opplevelse. Clark Kent og Jadarhus viste imponerende boathandling og dro i fra feltet. Vi satte ikke spinnaker og rundet som nr fem bak Ran og Blue Lagoon.
På kryssen opp til Riska seilte Clark Kent og Jadarhus godt og var utilnærmelige. For vår del fortsatte eksperimenteringen, og vi seilte oss opp til fjerdeplass bak Blue Lagoon ved Riska. På siste lensen hadde vi litt diskusjon om vi skulle sette spinnaker. Vi valgte å ikke sette den ettersom vi så det som sannsynlig at Blue Lagoon ville få en broach slik at vi kunne få en luke til tredjeplassen. Blue Lagoon broachet og vi rundet som nr 3 ved Marøy.
På siste kryssen fant vi endelig ut av trimmen og båten gikk som en kule. Nå skal vi foreta noen små justeringer på utstyrssiden og så vi er klare til å ta opp kampen med dagens to suverene hardvindsseilere Clark Kent og Jadarhus. Kjekt å se at John Cooper i Blue Lagoon viser tenner allerede og at Per Ola Holm i X-Ray viser stabil fin seiling og kommer stadig nærmere toppen!

Vel blåst!
Frank Ingve Huth
NOR 142 Siddis

Expressklubben Rogaland

23/12/2009