65 BÅTER FORHÅNDSPÅMELDT TIL MARSTRAND. 6 ER NORSKE:)

134 vs. 123

Sak fra seilmagasinet.

– Det er flere norske båter «påmeldt» i Mastrand, og det hadde vært gøy å vist svenskene at miljøet i Norge kan gi svenskene en real omgang «pryl», sier Mathias Friis i den norske Express-klubben.

STOR ØKNING. Svenskene kan fortelle at det allerede er forhåndspåmeldt 65 % flere båter til mesterskapet – inklusive de norske båtene – enn da mesterskapet ble avholdt forrige gang.

– Begynn å planlegg sommeren og bli med. Dette blir helt fantastisk! Oppfordrer Friis.

Den norske Express-klubben hadde i sommer et «hårete» mål om å mønstre 50 båter til start i NM. Det gikk ikke, men med 32 båter fikk mesterskapet et deltagermessig oppsving i forhold til året før. Målet om 50 båter står der fortsatt, men har fått et nytt årstall: 2010.

STORT MESTERSKAP. Også i Sverige har klassen hatt et stort oppsving, og ifølge den svenske klasseklubbens vestkyst-avdeling, er Express-klassen den klassen som kan vise til størst vekst i svensk mesterskap-sammenheng i år: Fra 39 til 65 deltagende båter.

Og når to klasse-miljøer i vekst møtes i Marstrand til sommeren, brygger det opp til skikkelig mannjevning. Og med god, norsk vikingeterminologi akter altså de norske seilerne å gi svenskene «pryl»..

Mathias Friis

05/12/2009