Andre spiker på rad for Fru Viste

For å sitere sist ukes tredje båt i mål, Raga Muffin: Det er gøy å seile! Spesielt når det er tett i teten.
Dagens regatta ble startet fra Riskaholmen, og med en fin laber bris fra NV valgte Startbåten å sende de 16 fremmøtte Expressene avgårde på løp nr 8.
Vi var litt hissige på grøten i starten og stod i fare for å tjuv starte, så når startskuddet gikk ble vi liggende å padle litt før vi kom i gang. Vi slet litt med trimmen på den nye fokken, men etter noen hundre meter løsnet det. Plutselig kom både farten å høyden, og opphentingen var i gang. Både NOR 28 Glae, Nor 70 Extension, Nor 195 Raga Muffin, Nor 217 Amalie og Nor 88 X-ray ble passert på første kryssen. Ved Runding av første toppmerke ledet Nor 165 Fru Viste ganske komfortabelt på Nor 55 Clark Kent og oss. Første lens ble en transport etappe hvor alle i teten jibbet på de få vindskiftene som var, så ved første bunnmerke runding var det status quo bland topp tre. På hele andre kryss ble det kniving mellom Fru Viste, som holdt ledelsen, tett fulgt av Clark Kent og oss. Vi dro nytte av den tette kampen, så på siste toppmerket var avstanden fra tet-trioen og ned blitt betydelig større. Siste lensen ble igjen en transport etappe, hvor lite skjedde stillingsmessig. I et forsøk på å kneppe inn de to-tre båtlengdene frem til Clark Kent ble spinnakeren vår holdt for lenge inn mot siste bunnmerke. Men vi kom oss rundt og hverken spinnaker eller fordekksgast tok skade av den bråe rundingen….
Siste kryssen inn mot mål ble meget spennende, vi klarte å slå oss løs fra Fru Viste som seilte taktisk på Clark Kent. Og godt hjulpet av et par kjempe løft så det ut som om vi skulle stikke av med seieren, men (selvfølgelig) fikk vi en mega header 300 meter før mål, så både Fru Viste og Clark Kent smøyg seg før oss i mål.
Nok en gang gratulerer til Fru Viste og Clark Kent, og takk for en kjempefin regatta

MVH
Placebo

arise

31/05/2012