Bergens seilforening arrangerer NM 2013

 

NM 2013 arrangeres av Bergens seilforening den 30.08 – 01.09. Med andre ord er det bare å krysse av i kalenderen allerede og forberede seg til ett flott mesterskap. Her er noe av det vi kan vente oss i Bergen :

Bergens Seilforening ser frem til å kunne gjøre NM for Express i 2013 til en positiv og minnerik opplevelse for alle deltakere. Vi kan tilby baneområder i flott vestlandsnatur, som i slutten av august kan vise seg fra både varm og tørr side. Bergens Seilforening ser for seg å trekke på sine beste og mest rutinerte arrangørressurser for å sikre et sportslig arrangement av topp klasse. Erfaringsbasen er stor fra mange tidligere suksessrike norgesmesterskap- og norgescup arrangementer, og vi vil selvfølgelig søke å nytte de beste praksiser fra tidligere arrangementer. Leder for organisasjonskomiteen vil bli undertegnede.

I 2012 var BS eksempelvis vert for norgesmesterskapet i knarr, og vi tenker å benytte oss av flere gode erfaringer derfra.

Havneanlegg

Basen for arrangementet blir foreningens eget kaiområde på Hjellestad, sør i Bergen. Kart og foto: http://goo.gl/maps/0D6QG

Rivning og bygging av nytt klubbhus på deler av foreningens anleggsområde i 2013 er ennå ikke avklart. Uansett vil det bli tatt grep for å sikre tilstrekkelig regattakontor og mingleplass dersom dagens klubbhus ikke er tilgjengelig. Som en forutsetning for en eventuell byggestart vil også utsettingskran og kaianlegg generelt være tilgjengelig for slippsetting av tilreisende båter.  Foreningen vil i tillegg tilrettelegge for at seilmaker eller tilsvarende utstyrsleverandør kan tilby tjenester og reservedeler på stand/bod på anlegget.

Sportslig

BS vil avholde regattaene på enten «Raunefjorden» like vest for Flesland flyplass, eller «Korsfjorden» sør for BS sitt havneanlegg i «Kviturspollen». Regattasjef for arrangementet vil være Magne Santorv. Juryformann for arrangementet er ikke bekreftet ennå. Bergens seilforening har uansett flere kvalifiserte personer med lang erfaring å spille på. Det legges opp til regattadager fredag lørdag og søndag. Tune-up regatta blir også forsøkt avholdt torsdag ettermiddag. Foreløpig kontaktperson for det sportslige er Gjert Dahl som er sportslig leder i foreningens styre. 

Sosialt

Vi vil jobbe for å ha havnekiosk / kafé åpen før og etter seilasene i kaiområdet. Lørdagen blir det arrangert seilerfest. Innhold og utforming kan i stor grad tilpasses etter klasseklubbens ønske. Foreløpig kontaktperson for det sosiale blir Carl Olav Wickmann som er ivrig expresseiler i foreningen og nestleder i klasseklubbens styre nasjonalt.

Flere lokasjoner for festen er mulige uavhengig av om foreningens eget klubbhus er tilgjengelig eller ikke. Eksempelvis var historiske Nøsteboden åstedet for seilerfesten under knarr NM i 2012 (lenke).

 

Vel møtt til spenning og utfordring, gleder og frustrasjoner, heder og flotte premier og ikke minst mange inspirerende seilere i Bergen 30/8 – 1/9 2013!

 

Seilerhilsen

Carl Olav Wickmann

Leder for organisasjonskomiteen NM Express 2013 i BS.

Expressklubben Nasjonalt

04/12/2012