En ny Norgesmester er kåret

NM vinnere liten

Norgesmesterskap i 2016 kan neppe sies å ha vært helt plankekjøring for noen av de som deltok i svært varierende forhold. Med 15-16 m/s første dag var det flere som fikk merke på kroppen, båt og utstyr at det blåste godt. Det er sjeldent hyggelig at det ryker to master, to ror og to mann over bord, i tillegg til flere seil. Enda kjipere er det når det er første av tre dager i et mesterskap. Det som likevel var både imponerende og særdeles hyggelig å se, var at samtlige båter ikke lot seg skremme, men kom seg på banen igjen allerede neste dag, til vel… litt andre forhold. Lørdag og søndag var preget av betydelig mindre vind, der man for første gang fikk prøve seg på fellesmålgang i klassen. Regattasjef Glenn Petersen hadde rett da han sa dette mesterskapet ville kåre den beste allround båten.

Expressklubben gratulerer:

  1. Båtførerprøven Blow.no med Petter Mørland Pedersen, Christian Løken, Joachim Nærø, og Harald Bakke
  2. Kjappfot med Terje Wang, Peter Brandt, Pål Stiansen og Svein Sørensen
  3. Impuls med Morten Aagaard, Peder Nergaard, Morten Gulliksen og Simon Koch

I etterkant av slike mesterskap er det svært viktig å trekke arrangører og deres frivillige for innsatsen. Det gjør seg absolutt ikke selv å lage et slikt arrangement for 200 seilere. Det er utrolig mange mennesker som har satt av sin tid en hel helg, for at vi skulle kunne seile og kåre en vinner. Expressklubben setter stor pris på Moss Seilforening sin innsats i forkant og under Norgesmesterskap i Express 2016. Takk til Truls Holm Olsen, organisasjonsansvarlig, og til Glenn Petersen, Regattasjef. Og tusen takk til alle frivillige på land og på vann.

Expressklubben ønsker også å takke Eivind Astrup, Norwegian Steam, som har gitt klasseklubben en vandrepokal til Norgesmesterskap. Vandrepokalen får navnet “Steampokalen”.

Takk også til Thomas Nilsson som sitter og syr seil om natten, Jan Sverre Reboli Paulsen, som låner bort ror på kort varsel og alle dere andre som har stilt opp.

– Expressklubben

Expressklubben Nasjonalt

30/08/2016