En stille og rolig Onsdag ettermiddag

Det var en stille og rolig onsdag ettermiddag. De håpefulle expresseilere så med misnøye utover fjorden hvor det var lite eller ingen tegn til vind. På tross av dette var expressklassen som vanlig godt representert på fjorden. Vell ute ved Gandsflu møtte vi en noe forvirret startbåt, var han beruset eller hadde han bare beslutningsvegring, hvem vet, etter flere gangers farting mellom gandsflu riska og snekka med en flokk av forvirete seilbåter etter seg falt valget på start Riska.

Undertegnede Glae Nor 28 lå og lusket rundt barbord merke, Clarken NOR 55, Fru Viste NOR 165 lå og lusket mer midt på strartstreken, starten gikk og vi knivet litt med Fru Viste de hadde god båtfart og drog noe i fra oss. X-ray hadde gjort lurt i å holde seg i bakkant av de som kriget ved startstreken og kom feiende bakfra med god båtfart og gled elegant forbi flere av dem som kranglet på linjen.

Regattaen var godt igang, Fru Viste, Clark Kent samt undertegnede dannet raskt trioen i tet på første kryssen. Der vare litt forskjellig valg av rute i forhold til de motkommende lensende skuter, Clark valgte å jobbe seg opp på oppsiden av dem da merket nermet seg, dette ga avkastning og de rundet bare noen meter etter Fru Viste, vi i Glae runet i en liten klynge sammen med Malthus båten NOR 195 og Amalie NOR 217.

Vinden tok seg litt opp på første lens og regattaen gikk sin gang uten større forandringer i plasseringene, det ble til slutt mer eller mindre de plasseringene det hadde vært med første runding. Vi gratulerer Clark Kent som vant til slutt med en liten båtlengde til Fru Viste

Hilsen Glae

arise

19/06/2012