2019 er i gang!

Det er 2. januar, 2018 er over og 2019 er offisielt i gang. Vi håper alle Expressklubbens medlemmer har hatt en fantastisk julefeiring med venner, familie og bygging av litt rekkeballast. Forhåpentligvis har alle kommet seg etter nyttårsfeiringen også.

2018 leverte uvanlig godt sommervær til Norge å være, samt varierende vindforhold. Enten vindstille, eller kjettingføre. 2018 bød også på mye bra seiling. Nordisk mesterskap ble avhold i Norge under Hankø Race Week med 21 deltakende båter. Spesielt hyggelig var det at pallen representerte de tre skandinaviske landene. Danskene sikret en første plass med DEN 271 – Ilskov og Partere, andreplassen gikk til Norge representert av NOR 2013 – Kjappfot og tredjeplassen gikk til Sverige representert av SWE 2010 – Regatta.nu.

Norgesmesterskapet ble godt levert av Stavanger seilforening nok en gang. Stavanger bød på alle slags vindforhold i fjor. I tillegg leverte de et solid arrangement både på land og på vann. Første og andre gikk til NOR 619 – Bagdad II og NOR 600 – Baghdad I, mens tredjeplassen ble sikret av NOR 2007 – Glory. Feltet bestod 42 startende båter, en god blanding av lokale og tilreisende båter.

2019:

2019 er et spesielt år for Expressen og Expressklassen. Den første båten som ble bygget har byggeår 1979, det betyr at Expressen i år har 40-årsjubileum. Vi håper naturligvis at våre fantastiske Expresseilere har lyst til å være med å markere dette gjennom sterk deltakelse i årets kommende sesong.

Nordisk:

Nordisk mesterskap avholdes i år i Sverige og Båstad. Det føles naturlig at Nordisk skal være i Expressens hjemland i år. Nordisk avholdes under Seglarveckan Båstad fra tirsdag 30. juli til søndag 4. august. Programmet er følgende:

  • 30. juli: Arne K. Larsen, kjent fra Regatta.nu – også kjent som mr. Express, fyller 80 år og inviterer til bursdagsregatta
  • 31. juli: Minneregatta for Peter Norlin
  • Fredag 2. august – søndag 4. august – Nordisk/Svensk mesterskap

Vi håper så mange som mulig velger å representere Norge under dette arrangementet!

Norgesmesterskap:

Årets Norgesmesterskap avholdes i Hovedstaden ved Oslo seilforening. Oslo seilforening har allerede vært ivrige etter å komme i gang med planleggingen av årets arrangement og det kan forventes en kunngjøring for arrangementet i løpet av kort tid. Det er allerede kommet mange gode tanker og innspill til arrangementet.

Sist gang NM var i Oslo var det kombinert med Nordisk mesterskap og satte rekord med antall deltakere med 109 deltakende båter og Oslo seilforening sammen med Bjørn Mørland Pedersen klarte å utnytte det som var av baneplass og vind. Vi har stor tiltro til et godt arrangement også i år!

NM arrangeres i uke 34, 23.-25 august. 

Og med det vet dere allerede noen av de viktigste datoene dere har å holde av i 2019. Fortsatt godt nytt år, nyt vinteren så lenge den varer og planlegg for den kommende sesongen!

-X

Expressklubben Nasjonalt

02/01/2019