Færdern på speed vel overstått

Skjermbilde 2014-06-16 kl. 23.14.49

Medstrøm og nordavind ut fjorden gjorde at årets Færder ble gjennomført på rekordtid. Expressklubben gratulerer NOR 378 – Machbuster (Moss Seilforening), ved Anders Hverven og co. med førsteplass i Expressklassen. Anders er tidligere Expresseiler og etter flere år med havseiling har han og teamet endelig tatt til fornuft og returnert til det eneste rette, Express. Seieren kom ifølge vinneren selv litt overraskende, men svært gledelig på. Vi får dessverre ikke se Machbuster på Hankø Race Week i år, men de stiller til NM & NoM i August under nytt båtnavn. Vi håper Expressmiljøet i Moss fortsetter å vokse og at flere utfordrere fra den kanten vil vise seg.

Vi gratulerer også storfavorittene NOR 2006 – Impuls (Bundefjorden seilforening) og NOR 413 – FriiStilt Noch Einmal (Oslo Seilforening) med henholdsvis 2. og 3. plass. Det ble en særdeles spennende avslutning da det var svært tett mellom de tre toppene i årets Færder. Både Impuls og FriiStilt blir å se på Hankø Race Week og NM & NoM. Vi gleder oss til å følge dem videre i årets seilsesong.

Avslutningen på årets Færder ble noe rufsete for enkelte da vinden økte til 15 m/s med 20 m/s i kastene. Flere rigger og seil gikk føyken og flere båter endte med å bryte seilasen. Vi har heldigvis ikke hørt om annet en materielle skader i Expressklassen.

 

Camilla Foss Hanssen

16/06/2014