Færdern, sikkerhetsbestemmelser og stormfokk

Færdern nærmer seg og programmet er tilgjengelig på nett. I årets Færderprogram er det tydelig spesifisert at sikkerhetsbestemmelsene gjelder alle som seiler Færdern og kommer i tillegg til klassereglene. Det har vært mye diskutert om Expressene trenger å ha med seg stormfokk og revbart storseil.

Storseil:

Express trenger IKKE revbart storseil. KNS er klar over at Expressen ikke har slike seil og går dermed bort fra dette sikkerhetskravet for Express.

Stormfokk:

KNS er også oppmerksomme på at Expressen ikke har stormfokk. KNS har sagt at det holder å ta med seg et ekstra forseil. Om dette er en stormfokk eller en helt ordinær expressfokk spiller ingen rolle så lenge du har et ekstra forseil ombord.

Årsaken til at KNS ønsker at alle har med seg et ekstra forseil er fjorårets Færder og alle seilene som gikk i stykker. Dersom både storseil og fokk blir revet i stykker, vil man fortsatt kunne ha et seil å styre på for å komme seg i trygghet.

Skulle du støte på utfordringer med disse bestemmelsene på Færdern under en teknisk kontroll kan du henvise til leder for klasseklubben, Camilla Foss Hanssen, tlf. 917 54 220. Camilla seiler på NOR 952 – Regattamaskinen Asbjørn og vil være tilstede på Færdern.

Expressklubben Nasjonalt

05/06/2015