Fin tirsdagsregatta i 10 sek.

Tirsdag 24.5 bød på mye av seg selv. Det er ikke ofte vi får vind opp mot 10 sm her inne, så dette var herlig. Endelig luft i luggen og rent dekk. Det var som vanlig bra oppmøte (ca 14 båter) og et banemannskap som var heltente. Det ble startet 3 regattaer hvor en måtte kjøres i gang to ganger med en generell tilbakekalling.

Det er utrolig gøy å se at folk er frempå i starten og heller tar en tjuvstart enn å ligge i andre rekke ut av blokka. Tror alle er relativt happy med startene i dag. Noen ble dømt på banen for feil, og andre fikk et lass med tips fra Trener Bjørn Mørland Pedersen. Det er som nevnt like mye å hente for alle som er ute å seiler. Enten om det er fintuning eller om det er boathandling.

• På filmen er kan dere se en drøss med feil fra FriiStilt sin side som bare kan bli bedre. Om vi starter bakerst, så ser det ut som rormann har ADHD, noe som resulterer i at rorpinnen går fra side til side, som igjen fører til at båten stopper opp. Roret skal beveges i “smoothe” bevegelser.

• Mannskapet beveger seg som på sin side som åttiåringer og lite samkjørte så der har vi en “quickwin”.

• At forreste mann sitter og kulern på vinduet i 10 sek. hjelper heller ikke inmari mye på farten.

Det er jo dette det dreier som om. Å bli bedre.

 

og en til her..

Mathias Friis

31/05/2011