Fredagsintervjuet

Tirsdagsregatta

Oslo seilforening har over flere sesonger kjørt med rekrutteringsexpressen “Asbjørg”  for å frem nye, unge seilere til klassen. For 2 år siden nedkom “Asbjørg” med “Asbjørn”, og ikke bare fikk vi nye, unge seilere til klassen men også enda ett rent jentelag.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi er en jentebåt som seiler for Oslo Seilforening. Cathrine og jeg begynte å seile Express for 3 år siden på “Asbjørg” som er Oslo Seilforenings rekrutteringsbåt. Vi fikk lov til å disponere “Asbjørg” i to sesonger og i fjor kjøpte vi “Asbjørn”.  Vi har også fått med oss Camilla, som seilte på “Asbjørg” i fjor, og Sofia, som er tidligere jolleseiler.

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Da vi kjøpte “Asbjørn” i fjor var det diverse bunnstoff under vannlinjen, så vi valgte å slipe den helt ned  og legge på ny primer og bunnstoff. Ingen hyggelig jobb, men det ble bra til slutt. I år har vi kjøpt oss nyere seil, så nå skal det meste være i orden. Bunnstokkene er forsterket og i tillegg kan vi krysskjøte. Ellers er vel favorittutstyret vårt Spinlock fjernstyringen til motoren som gjør livet om bord svært mye enklere.

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Ambisjonene er vel ikke så veldig høye, bortsett fra å ha det gøy. Vi håper at vi klarer å klatre litt på resultatlistene på tirsdagene i Oslo SF denne sesongen. Vi satser på at nye seil og TPV (timer på vannet, red anm) gjør susen. Vi kommer til å delta på tirsdagsregattaene i tillegg har vi planlagt å stille i Færdern og på Hankø.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Vi liker å ha JaJa bak oss slik at vi er beste jente/damebåt. Ellers så er Luck Duck og Merlin fra KNS også noen arge konkurrenter.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

Stort sett har vi klart oss greit, men det er kanskje fordi vi har vært litt for pysete. Vi har fått prøvd oss i litt skikkelig vind på noen tirsdager og hadde bl.a. en broach rett foran Nesoddfergene på vei inn en sen høstkveld.

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Når vi ikke seiler Express blir det mye jobbing. Jeg jobber som lærer (med mye ferie er det perfekt å kombinere med seiling), mens Camilla og Cathrine driver med salg og markedsføring. Sofia jobber stort sett alltid siden hun både er tannlege og arkitekt i tillegg til at hun designer praktiske rumpetasker/skitrekk, www.skipac.com (litt reklame der). Vinterstid liker alle å drive med ski, både bortover og nedover.

….sa Ane Berg Tomter, rorkvinne på “Asbjørn”. Hun har sendt stafettpinnen videre til det andre jentelaget i Oslo seilforening – “Jaja”. Men det blir først om 2 uker…..neste fredag kjører vi ett spesialintervju igjen.

Expressklubben Nasjonalt

12/04/2013