Fredagsintervjuet

jaja

For 4 år siden hadde jeg (Trond formann) kjøpt meg en Express som sto på Lille Herbern. Under en av de første båtpussene, møtte jeg Randi som også nettopp hadde kjøpt Express der. Hennes båt var den tidligere “Grønne Pølser” tilhørende laget vi nå kjenner som “Hvergang”, og hadde ergo gjort en god handel. Idag seiler Randi med ett rent jenteteam, sitter som kasserer i klasseklubben og båten, nå kalt “JaJa” er fortsatt den samme.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi har seilt Expressen i 4 sesonger og seiler for Oslo Seilforening.

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Båten var godt utstyrt for regattaseiling da den ble kjøpt. Vi har gjort litt tilpasninger på trimmingen og starter denne sesongen med nye seil, så det blir spennende. I år gjemmer vi oss bak en hvit spinnaker som de fleste andre.

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Vi har kurset oss opp på foreningens regattakurs, seiltrimkurs og dommerkurs i løpet av vinteren, så vi håper det gir effekt også utpå banen. Vi kommer oss ikke til NM i Bergen, men satser fullt på Hankø Race Week i slutten av juni. Ellers så ser det ut til at tirsdagsseilasene i Oslo Seilforening skal gi god trening i tett felt denne sesongen.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Vi konkurrerer med alle som ligger i nærheten, men den argeste er vel Aqua som har tatt oss sammenlagt i serien på siste seilas et par år på rad.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

Det gir alltid en rå følelse at alt funker og vi sklir forbi en av konkurrentene. Men det skumleste var vel da vi i mørket med defekte lanterner plutselig var på kollisjonskurs med hurtigbåten til Nesodden.

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Vi er vel en gjeng som jobber mye, to arkitekter, en landskapsarkitekt og en tannlege.

…..sa Randi Wøien, rorkvinne ombord i “Jaja”. Hun har sendt stafettpinnen videre til en annen båt fra samme forening, nemlig “Akva”. Men før det, skal vi en tur til Stavanger……

Expressklubben Nasjonalt

25/04/2013