Fredagsintervjuet

005 (1)

Team Akva er fast innslag på tirsdagene i Oslo seilforening, og laget er en av de lagene i OS som har hengt rundt lengst i Expressen. Vi har vært så heldige å få ett intervju med Ivar Engen på en dårlig linje fra Kuala Lumpur…

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi er 4 stk. som eier båten sammen og vi har vel litt forskjellig fartstid, både med Express og seiling generelt, fra første Express i 94 opp til oss som samlet lag ombord på Akva for 2 år siden. Navnet Akva er forresten en sammenstilling av bokstavene i fornavnene til de forrige eierne. Vi seiler for Oslo Seilforening.

2. Hvordan er båt og utstyr ? 

Båten er vel ikke all verden, i hvert fall under vannlinjen, men vi tror vel resultatene avhenger mer av det som skjer over vannlinjen. Seilene er et par år gamle og burde vi oss en reell mulighet til å hevde oss, resten er opp til oss!

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Vi pleier å fleipe litt ombord med at vi er et sted mellom dårligst av de gode og best av de dårlige, og det er vel ikke så langt fra sannheten, resultatmessig på tirsdagsserien har vi ofte endt på 4-5 plasser. Ambisjonene for sesongen går vel mer på å bli bedre og gjøre de riktige tingene enn akkurat hvilken plassering vi ender på, vi vet at vi har god fart og høyde sammenlignet med de andre i mye vind men vi sliter i lite vind. Vi har også grei boathandling men er dårlige på kompass og vindskift. Dette siste har vi klokketro på at vårt nye «tikk-takk» kompass vil hjelpe oss med! Terminlisten koker vel stort sett ned til tirsdagserien, vi hadde håpet på Hankø i tillegg men det kan se ut som om det blir vanskelig å stille lag der.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Vi merket oss at JaJa hadde pekt ut oss som hovedkonkurrent og da må vil vel bare si: right back at you!:-)

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

Akva hadde mastebrekk for 3-4 år siden etter at en vantskrue hadde skudd seg opp, usikker på om det faller i kategorien «rå opplevelse», veldig morsomt var det i hvert fall ikke… Men det har i det minste lært oss å sikre vantskruene!

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Som et lag bestående av 4 byggingeniører fra NTH så er det ikke akkurat mye alternativ tenking ombord, men vi har i det minste greie forutsetninger for å regne oss fram til riktig side av startlinjen. I tillegg til å gjøre andre vanlige «norske» ting som ski etc., seiler vi også andre båter, blant annet et par egne, og det meste av laget sitter forhåpentligvis i Skagen og drikker Gammel Dansk etter ukens regatta ned dit når dette kommer «på trykk».

…..sa Ivar Engen fra team “Akva”. Som alle vet nå så var Skagen Race en relativt vindstille affære så spørs om ikke det ble Pripps blå på Koster i stedet ? Han har sendt videre stafettpinnen til “Team Glory” og Geir Victor Svendsen, men neste fredag møter vi først “Fru Viste” fra Stavanger.

Expressklubben Nasjonalt

10/05/2013