Fredagsintervjuet


Denne fredagen var det meningen at vi skulle ha ett intervju fra Salt her, men av forskjellige årsaker er ikke dette klart ennå. Salt kommer sterkt tilbake neste fredag. I mangel på bedre alternativer, måtte leder ta ett dyptpløyende intervju med seg selv i går kveld og håper dere bærer over med det.

Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?
Vi begynte å seile Express i 2009. Utgangspunktet var at vi skulle seile onsdagsregattaer i hjemmeforeningen, Bundefjorden seilforening, men gradvis har vi økt aktivitetsnivået med reiser til NM, SM og DM.

Hvordan er båt og utstyr ?
Vi har byttet ut gode, gamle Xdama foran sesongen med en 89 modell. Gamlebåten var optimert etter alle kunstens regler, men vi følte det var på tide med en nyere båt. I utgangspunktet søkte vi etter ett av nybyggene, men endte opp med denne som er samme generasjon som ”Hvergang” og ”Båtbua”. Seilene er UK og North. Riggen er ny og skroget er som det bør være på en regattaklar Express….smooth og strøkent.

Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?
Vi har spikret NM i Bergen og Hankø Race Week. Ellers blir vi å finne på samtlige onsdager i Bundefjorden og det blir vel en del tirsdager i Oslo seilforening også nå som Kongen kommer. Ellers har skipperen veldig lyst til å dra til SM, men vi får se om det passer inn i ferien for alle. Ambisjonene er vel for en gangs skyld å gjøre ett godt NM, dvs topp 6. Vi har hatt en lei tendens til å dra med oss for mange OCS i NMene så her har vi forbedringspotensiale. Drar vi til SM har jeg ambisjon om å bedre hittil besteplassering i SM (19. plass i 2011).

Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?
Hjemme i fjorden er det definitivt ”Impuls”. De slår vel oss vel i 3 av 4 seilaser, så da har vi alltid noe å strekke oss mot. Imidlertid har det kommet mange nye til i Bundefjorden seilforening, så jeg kunne gjerne ha nevnt flere. Ellers er det jo alltid morsomt å slå de andre i styret.

Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?
Jeg tror ikke jeg kommer utenom tilbringerseilasen til SM i Marstrand i 2010, da vi og ”Impuls” seilte gjennom Jungfruhølet utenfor Tjørn på lens i 9-10 m/s. For de som ikke har vært der, kan det nevnes at det er ca 10 meter i bredden og ganske svingete. Der inne møtte vi en 40 fots motorbåt på motgående og holdt på ta igjen en IF. Der inne måtte vi ta en 360, og senere fikk jeg vite av ”Impuls” at de hadde hatt 1,6 meter på dybdemåleren. Ellers kan jeg nevne de mange, ville lensene på Marstrandsfjorden under SM 2010. Det blåste stort sett 10-12 m/s, var 2 meter sjø og 2 knops strøm. Vi hadde ingen logg da, men jeg hørte bryggeprat om 13-14 knop.

Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?
Det finnes en del småbarnsforeldre om bord, så da gir det seg litt selv. Ellers er det en salig blanding av statsansatte både i Norge og Danmark, en lærer og en i privat næringsliv. Ellers tror jeg reising er ett nøkkelord her om bord hos oss.

….sa rormann på “Den 2ndre Xdama” Trond Sverre Førde. Neste fredag blir det som sagt ett intervju med HordalandsExpressen “Salt”….

Expressklubben Nasjonalt

15/02/2013