Fredagsintervjuet

 
Denne ukes intervju skulle egentlig komme fra “Sun Express” fra Åsane SF, men i påvente av dette intervjuet, går vi denne gang til Stavangerbåten “Placebo”. Gutta dro til med NM sølv på hjemmebane i 2010, og tok også hjem Rogalands-rankingen i fjor. “Placebo” er en av båtene som blir å se under NM i Bergen i år, og de blir nok en tøff nøtt der.
 
1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?
 
Jeg har seilt Express siden våren 2010. Når vi startet opp var det som et midlertidig mannskap som skulle seile sammen i NM. Det gikk så pass bra at (sølvmedalje ! red anm) vi bestemte oss for å ta turen over fjellet til Oslo i 2011. Vi seilte sammen i enkelte regattaer til og med NM 2011. Før sesongstart i fjor samlet jeg en ny gjeng, bestående av en fin blanding av alt fra helt fersk regattaseiler til aktiv jolleseier. Vi seilte fast sammen i stort sett alle regattaene i fjor, og satser på det samme i år også. Vi seiler for Seilforeningen 1928 i Stavanger.
 
2. Hvordan er båt og utstyr ?
 
Jeg er fornøyd med båten. Undervannskroget er glatt, taket er hardt og det dekksutstyret som var dårlig har jeg byttet ut. Men noe småfiks er det jo alltid på gamle båter…
 
3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?
 
Ambisjonene våre er topp tre i KM samt å prøve å forsvare rankingseieren fra i fjor. Noen ambisjoner for NM har vi ikke satt enda. Terminlisten vår er å stille i alle de rankede regattaene pluss noen urankede seilaser hvis tiden strekker til. 
 
4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?
 
Fru Viste og Clark Kent er er uten tvil de vi kniver oftest med. 
 
5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?
 
Den råeste enkeltopplevelsen i Express må være første gang vi skulle prøve båten i ordentlig vestlandskuling… Vi satt spinnaker og båten tok rett av! Aner ikke hvor fort vi seilte, men det var planeføre på flatt vann. Selvfølgelig endte det hele i en mega broach. Vi seilte hjem på bare fokken, for storseilet hadde ikke spiler lenger.
 
6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?
 
Fordekkeren min seiler på landslaget i Laser Radial, så han er høyt og lavt.
Lukemannen er aktiv tur-seiler
Trimmeren min ble far rett før fjordårets sesong, så mye av tiden hans går nok med der.
Jeg seiler Melges 24  og 2,4 mR når jeg ikke seiler Express.  I tillegg til seiling er jeg veldig glad i sykling, og tar meg gjerne en langtur.
 
….sa Arne L. Rise, rormann på “Placebo” og flåtekaptein i Rogaland. Han har sendt stafettpinnen videre til Morten Aagaard i “Impuls”.

Expressklubben Nasjonalt

28/02/2013