Fredagsintervjuet

Trolig er det få Expresser i Norge som seiler så mye som Team Impuls. Det har også gitt resultater med en NM bronse fra 2010 og en sterk 11. plass og beste norske båt under SM i Varberg i 2012. I tillegg var de kun ett vindskift unna medalje i fjorårets NM. Impuls blir å se både på Hankø og i Bergen. Med en svært tett terminliste i år, regner vi med at edelt metall er målet i Bergen.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi kjøpte båt sommeren 2008 på impuls! Vi var en gjeng som cruiset rundt i gamle Oslo joller og syns det var fint, men så dukket denne Expressen opp og da ble gjengen ihuga Expresseilere. Vi har base i Bundefjorden, men syns det er gøy å dra på tur – tirsdagsregattaer i Oslo SF, NM og SM er favoritter.

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Vi har en fullblods fra 2003, bygget av Expresseglarne. Epoxybelagt under vannlinjen med bunnstoff – alltid vannslipt med 400 papir. Dekklayout er tilpasset oss, veldig effektiv løsning. Jeg er spesielt fornøyd med løygangen som er av den opphøyde typen. Vi kjører North Sails, Ottosen design. Vi bytter en gang i året, så for den som er interessert i et år gammelt sett, så er det bare å ringe til høsten, he–he…

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Ambisjonen er å ha det gøy. Vi skal seile med godfølelsen – da går det alltid fort. Men vi har definert bedre starter som noe å jobbe med. Vi kommer til å seile mye i år – tirsdagsregattaer i Oslo SF, onsdager i Bundefjorden, Færder’n, Rutgerson Cup i Marstrand, Hankø Race Week, SM i Nynäshamn og NM i Bergen. Da skulle vel både KM og Østlandsrankingen være dekket også!

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Her er det mange. En dag håper vi å komme foran Hvergang på pallen. Men de vi snakker mest om å slå er Friistilt og Den andre Xdama.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

18 m/s vind i Bundefjorden med spinnaker og flatt vann – 13 knop på måler’n, det var friskt. Jeg kan ellers bekrefte formannes historie fra Sverige i et tidligere Fredagsintervju. Å ligge bak Xdama i et trangt sund på lens i 8 knop og dybdemåleren viser 1,6 m (1,4 = fast grunn) var spennende. Men Trond kan jo lese kart, så da er det ikke noe problem (kartene var våte og lå nede til tørk, red anm).

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Alle jobber for fullt så vi kan ta fri til å seile. Sven leter etter pudder om vinteren og padler kajakk når isen går. Morten G pønsker på nye smarte løsninger, Glen Robert hygger seg med junior og pusser opp hus, Ingeborg danser og sprer glede, mens jeg lurer på hvordan vi kan få flest mulig med til Hankø Race Week.

…..sa Morten Aagaard, rormann på Impuls og flåtekaptein for østlandet. Han har sendt stafettpinnen videre til Lars Jacob Alveberg og “Merlin” fra KNS.

Expressklubben Nasjonalt

08/03/2013