Fredagsintervjuet

clarkkent

Skulle du tilfeldigvis være i Stavanger på en onsdag og oppdaget ett stort Expressfelt seilende ute på fjorden, er det ikke usannsynlig at du ville få øye på en båt med supermannmerket på siden langt fremme i teten. “Clark Kent” har vært blant de beste Expressene i Rogaland i mange år, og på NM i hjemmebane i 2010 dro de hjem med det edleste metallet. Denne fredagen har vi tatt en prat med rormann, Oluf Bergsvik.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi har seilt Express i nærmere 20 år og seiler for Stavanger Seilforening.

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Da båten ble kjøpt var den mer som en turseiler. Vi har modifisert den noe, men fremdeles holdt det enkelt for å unngå for mange justeringsfaktorer. Erfaringsmessig har det vist seg at det er enklere å gjøre feil dersom en har for mange parametere som skal passe sammen i varierende forhold. Dette har fungert sånn noenlunde for oss opp gjennom tiden.

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

Ambisjonene for sesongen reflekterer treningsgrunnlaget for sesongen som er nærmere null p.g.a høyt aktivitetsnivå på andre arenaer. Vi vil være fornøyde dersom vi kan være med å kjempe i toppen av serien hjemme. Når det gjelder NM er vi noe usikre på om vi får det til i år.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Det er flere båter som hevder seg, men forrige sesong var det Placebo og Fru Viste vi hadde flest dueller med.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

Det må være den gang vi seilte i rossete vind med kuling styrke og fikk en kineserjibb. Heldigvis gikk det bra med både mannskap og båt, men en får et inntrykk av kreftene som er i sving gjennom en slik hendelse.

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Med unger i hus er det ikke vanskelig å fylle tiden med håndball, fotball, svømming, etc i tillegg til mye jobbing.

….sa Oluf Bergsvik. Han har sendt stafettpinnen videre til “Fru Viste” fra Stavanger som vi møter her om 2 uker. Neste fredag møter vi “Aqua” fra oslo seilforening…

Expressklubben Nasjonalt

03/05/2013