Fredagsintervjuet

luckyduck

På selveste langfredag er det klassekaptein i KNS, Audun Noreng og “Lucky Duck” som står for tur. “Anda” er ett kjent og kjært syn på forskjellige regattaer på østlandet, og vi håper at de, sammen med forrige ukes intervjuobjekt “Merlin”, “Milonga” og “Snabben”, klarer å smitte engasjementet over på de andre, mindre aktive KNS båtene.

1. Hvor lenge har dere seilt Express og hvilken region/seilforening tilhører dere ?

Vi seiler for KNS. Som barn seilte jeg optimist og deretter europa-jolle. Etter studier og retur til Norge kjøpte jeg expressen fordi det var en båt som er morsom å seile, både til regatta og tur på solskinns-dager. På høsten 2010 gjorde jeg sammen med bl.a. Øistein noen forsøk på tirsdagsregattaene. Dette ga mersmak, og for sesongen 2011 satset vi på regatta. Med 4. plass sammenlagt både høst og vår i tirsdagsregattaene 2011 var vi kjempefornøyde! (Nybegynnerflaks?)

2. Hvordan er båt og utstyr ?

Båten ble før 2011 sesongen slipt ned under vann, og påført ny primer og VC17. Det var mye jobb å fjerne minst 15 år med bunnstoff og gammel primer. vi anbefaler alle som skal  gjøre dette å investere i riktig verneutstyr!

Det meste av blokker og dekksutstyr er nå også skiftet ut. Det er også dobbelt sett vinsjer som absolutt er en fordel.

For øvrig kan den kryss-skjøtes, og bunnstokkene forsterket. Alt av utvendig treverk er oppgradert; mye arbeid og fremstår som nytt!

3. Hvilke ambisjoner har dere for sesongen og hvordan ser terminlisten ut ?

2012 sesongen var ikke like bra som 2011 sesongen, og med mange gode unnskyldninger for dette. Nå kommer vi sterkere tilbake!

For 2013 satser vi på tirsdagsregattaene, Færdern, Hankø og Hollenderen. Jeg regner også med å seile Bundefjorden rundt – sistnevnte har alltid blitt en solskinnstur i vår-solen!

For å hevde oss på resultatlisten er fokus ‘GÅS’ (gøy å seile), samt at vi må bli flinkere på startene.

4. Hvem er normalt deres argeste konkurrent ?

Merlin. Merlin skal ligge bak oss, og det samme skal Milonga! Dessverre gjør de ikke alltid det. Ligger vi foran Asbjørn er det også helt greit.

5. Hva er den råeste opplevelsen dere har hatt ombord (fart, broach, grunnstøting, mastebrekk, etc) ?

1. En tirsdag kveld hvor vi med spinnaker gjorde ca 1.7 knop på vei mot mål. Hvergang drev med strømmen med ca 0,5 knop. Vi slo Hvergang med en halv båtlengde i mål. Det går ikke hvergang:) Kanskje ikke en ‘rå’ opplevelse, men likevel fryktelig morsomt!

2. Spinnakerlens på Hollenderen i 2011. Historien skal ha det til at vi må ha gjort 14knop, men det er ikke helt vitenskapelig bevist i ettertid. Vi måtte styre unna 50-fotere som broachet; noe som for øvrig er et heftig syn!

6. Hva gjør dere når dere ikke seiler Express ?

Jeg jobber i forsvarsindustrien, Øistein er i forsvarsdepartementet og Erik driver sitt eget firma innen shipping. Alle er utstyrt med alt av sykler og ski når vi ikke seiler, pluss at Øistein har en kite som blir med ham rundt omkring i verden.

….sa rormann på “Lucky Duck”, Audun Noreng. Han har valgt å sende stafettpinnen til ‘Asbjørn’ og Ane Berg Tomter, men det blir først om 2 uker. Neste fredag beveger vi oss over kjølen og kjører ett intervju med en av våre svenske venner……en skikkelig Expressguru !!

Expressklubben Nasjonalt

29/03/2013