Hankø Race Week 2013

hrw2013

Expressklassen gjorde i år, med 22 båter på startlinjen, ett kjempeflott comeback på Hankø etter 4 års fravær. En kampanje som ble kjørt helt siden vinteren har tydeligvis gitt resultater, og vi håper årets deltakelse frister flere til å ta turen til Hankø i 2014. Det var mange store navn på deltakerlisten, og feltet ble ikke akkurat svakere av at SWE 2010 “regatta.nu” også tok turen, og at NOR 2013 var forsterket med Peer Moberg som rormann.

KNS vartet som vanlig opp med snor-rette baner og ett veldig proft gjennomført arrangement. HYC fulgte opp med fantastiske aftersails, og det var tydelig at alle hygget seg skikkelig alle dagene, selv når regnet bøttet ned.

Torsdagen gav forhold som mer minte om en tirsdag eller onsdag i Bundefjorden, og kun en regatta ble avviklet der NOR 2013 viste muskler fra starten av.  Fredagen fikk vi endelig “Hankøvær” med sol og 8-9 m/s og 3 flotte regattaer, og her viste SWE 2010 at de er vant til slike forhold fra bla Marstrandsfjorden med 2 spikre og en 4 plass.  Lørdagen gav mer skiftende forhold igjen, a la torsdagen, samtidig som vårherre hadde bestemt seg for å åpne himmelen. Det kom i alle fall mer vann ned fra himmelen enn opp fra sjøen. Nå var NOR 2013 igjen harde, og sikret totalseieren med 2 andreplasser.

Det er også hyggelig å observere at det er tydelig de store feltene på tirsdager i OS har gitt mye fremgang for de fleste team. Feltet var meget samlet under hele HRW, og små feil gav mange plasser i tap.

Torsdags kveld samlet over 70 Express-seilere til middag på Hankø fjordhotell, ett arrangement som var meget vellykket, og som vi vil jobbe mer med for å raffinere til 2014. Det ble også pratet om at det kanskje hadde vært bedre at Expressene hadde seilt på samme bane som Drake og H-båt, da banen vi hadde sammen med Melges og 11 MOD var ganske lang. Per Bøymo hos KNS bekreftet at vi egentlig skulle seile på den “lille” banen, men at Drakenes NoM gjorde at vi ble flyttet til Melges/11 MOD banen.

I det hele tatt tar vi gjerne mot innspill fra alle på hvordan vi kan raffinere HRW 2014, gjerne som poster til artikkelen. Takk til alle som deltok og bidro med å gjøre HRW 2013 en kjempefin og suksessrik event for Expressklassen.

Bilder fra Hankø vil bli postet i Facebookgruppen vår etterhvert.

Endelige resultater : http://www.kns.no/filestore/Dokumenter_doc_pdf_etc/Regatta/Hank_Race_Week/Day4.pdf

Expressklubben Nasjonalt

18/07/2013