Hordaland: Vekas båt: NOR 128 Julianne

julianne mangerfjorden rundt 20009-bredt

Kva heiter båten, kva seglnummer har han og kvar held han til?

Express NOR 128 Julianne har hjemmehavn på Litlebergen i Nordhordland, som er ca 1 km fra der vi bor. Vi importerte båten fra Sverige i 1996. Der den hadde en bra merittliste, med minst en topp ti plasseringer i SM. Den var også en tid eiet av et team med bare jenter. Den karakteristiske rosa spinnakeren som noen ennå sikkert husker, stammer fra den tiden, fortel Bjørn Rundhovde..

Kven eig båten og kor lenge har du/de hatt båten?

Båten eies av husstanden som nå kun består av kona og meg selv. Stammen av mannskapet har også bestått av familie og venner. Vi har to døtre Lene og Susanne som har deltatt mye på regattabanen i 90-årene, og spesielt sistnevnte har seilt mye. Båten var i en årrekke et samlingspunkt for familien både til sport og moro.

Kva er årets målsetjing?

Årets målsetting er å stille til start i alle seilaser i årets Expressranking med et erfarent mannskap som liker å seile fort. I tillegg til å være aktiv på klubbnivå i Nordhordland Seilforening.

Kvifor bør folk segla Express?

Expressen er en solid og god konstruksjon, som seiler godt i både lite og mye vind. Vi har seilt den 2 stk i 20m/s vind, sterkt nedrevet selvsagt, men den fartet godt på kryss. Båten er lett å  handtere, også shorthand. Den er ikke sær og vanskelig å finne ut av. Båten er relativt billig og enkel å optimere.Trimguider og trimtips ligger åpent til. Båten har en rekke suksessfaktorer. Det er ikke tilfeldig at det finnes så mange av den. Båten er tross alt konstruert på 70-tallet, og ennå holder den mål over 30 år etter. Den holder ennå godt følge med langt større, nyere og dyrere båter. Spesielt rask i mellomvind og på flatt vann som det ofte er inne i fjordene her hos oss.

julianne vårregatta 2009-mindre

Kva er ditt beste Express-minne?

Det er veldig gammelt nytt nå, men vi hadde noen små oppturer på baneseilaser på slutten av 90-tallet. Vi vant også en sjelden gang klassen i tur/hav regatta, hvis de beste ikke deltok. Vi har også gode ferieminner fra båten.

Og til slutt, kor fort har du segla med Express?

Vi har målt båten i 12 knop over korte strekk, surfer.

Lukke til med årets sesong!

Julianne har eigen blogg: http://nor128.blogspot.com

kjellmag

13/04/2010