Intervju med IMPULS´Morten Aagaard og den norske troppen i SM

 

Hvordan gikk turen hele den lange veien til østersjøen?
Ikke noe problem. Det er jo en drøm å kjøre på svenske veier. Men det er klart at ti timer i bil og så 9 nautiske ut etter rigging og mekk ikke er heeelt optimalt.

 

Hvordan har dere forberedt dere til dette?
Vi har seilt mye det siste året, med både NM, Nordisk og med regatta minst én gang i uken så merker vi at vi er ganske ok forberedt. Vi er en sjømil nærmere teten enn i Marstrand i fjor, så litt flinkere har vi blitt og det er faktisk utrolig tilfredstillende.

 

Hvordan er båten til de svenske?
De svenske båtene er generelt fine og i bra trim, men det er ikke der forskjellen ligger. Den vanlige norske standarden er helt på høyden, og også vår.

 

Hvor tøffe tør dere være?
Vi trenger egentlig ikke gjøre noe spesielt her. Det har vært rette linjer og ganske soft seiling. Men det er klart at små feil straffer seg. Her ser man virkelig at det er nettopp det som gjør den store forskjellen. Det er mellom 2-4 sek mellom båtene i mål, så feilmarginene er bittesmå. Vi merket det ved målgang i det ene løpet, der vi lå ann til en ok 7. men fikk en “nesten-broach” og ramlet som en stein ned på 20.

 

Hva er tenker dere svenskene er bedre på enn nordmennene?
De beste er bare litt bedre enkelt og greit. Det er ikke så mye spor av aggressivitet, siden linjen er såpass rett. Det er rett og slett ganske clean sailing.

 

Hva var ambisjonene før første start?
Vi var klare på at om vi hang med blandt den 1/3, så ville vi egentlig være ganske fornøyd.

 

Hvordan er forholdene? flatt vann? choppy? Strøm? vind? vanskelig? silke?
Det ikke de samme store bølgene som i Marstrand under Nordisk i fjor, men det blåser mye og en skal holde tunga rett i munnen. Med 10 ms. men uten for store dreininger og strøm så må vel kategorisere det som blå-swix – mot grønn special.

 

Hvordan er dere fornøyd med seilasene så langt?
Vi er egentlig det. Vi har hatt litt uflaks nå og da, men vi tror at vi skal klare ambisjonene. Dessuten ser vi at båten går fort og vi har hatt fantastisk seiling.

 

Kan du fortelle litt om hvordan du synes arrangementet er med tanke på selve gjennomføringen av regattaene og rammene i sin helhet?
Dette er så profft som det kan gjøres. Alltid perfekte starter og ikke så mye som et “svenskehår” skevhet på linja, kan vi ikke klage.

 

Hvordan er stemningen i den Norske troppen? Blir det rom for litt sosialt ved siden av seiling?
Her er stemningen på topp! Savner flere nordmenn, men det virker jo som dette er en gryende tradisjon for oss og dra til de store mesterskapene, så neste år på vestkysten blir bra.

ZZZZZZ….

 

Expressklubben Nasjonalt

04/07/2011