Intervju med selveste Gorm Bue Søby, på NOR 243 FriiStilt

Som aktiv i Expressklubben så har du kanskje en drøm om hvor mange båter som kommer til NM?
Etter å ha deltatt i SM/NOM i Marstrand ifjor, hvor det var drøye 50 båter på linja, frister det å drømme om et lignende antall i Oslo. Det er nok av Expresser bare i Norge til å få dette til – om vi og kunne fått med noen svenske, danske sågar tyske hadde drømmen om et flerkulturelt NM gått i oppfyllelse.

Hva forventer du av Oslo Seilforening som arrangør?
Jeg håper at Oslo Seilforening lærte av de utfordringene som oppstod forrige gang de arrangerte NM i Express. Oslo Seilforening har erfaringen, beliggenheten og mannskapet til at dette kan bli et av de beste NM´ene noen sinne – Jeg sittrer av spenning!

 

Er det noen båter eller team du spesielt ønsker velkommen?
Ja, GER 4518 – Ronja, hadde vært feiende flott og hatt på linja. En jentebåt ført av Solvey Rövensthal som er en ypperlig skipper. Flere jenter inn i klassen er kjærkomment. Ellers hadde det vært veldig artig å fått “Silverbullit” til Oslo igjen. Knivet skart med de forrige gang så det kunne vært duket for en artig interduell der.

Tidligere plasseringer i regattaer
Vi begynner og komme oss, og klatrer jevnt og trutt på resultatlistene. Det er baneseilas vi foretrekker, da fokuset enn så lenge har en tendes til å fade ut i “lysregattaer” allá Færderen. Vi har vel en tredje plass som beste Færderresultat, SM i Marstrand, hvor vi møtte noen fantastiske svensker, endte vi på 16 og en tredje plass på Hankø, for å nevne noen. Oj holdt på å glemme at vi er Kretsmestere i Oslo 3 år på rad…

Hvor lenge har dere seilt Express:
Vi har alle seilt joller som smårollinger, noen gikk videre til Melges og Soling, før de store båtene tok oss en stakket stund. Vi samlet oss igjen i 2003 og har seilt sammen siden.

Ambisjoner i NM?
Vi har en fjerdeplass som beste NM resultat, og regner med å slå denne plasseringen i år

Hvordan har dere forberedt dere til NM?
Mindre fokus inn i båten, mer ut, tror jeg er det vi har fokusert mest på. Vi har og startet å notere mer, ta bilder av seil under ulike vindforhold og trim, legge inn en ekstra dag med trening, lytte til andre og lese gode seilrelaterte bøker.

Hva er det beste med Expressen og klassen?
“At alle får” (en intern en fra Hankø)
Enkelt, økonomisk og mangfoldet, samt at det er en rask båt å seile.

Hvem er den største favoritten til gullet i NM og hvorfor?
Ja, utenom oss, he he,  setter jeg en knapp på Impuls NOR 234, som jeg vet er påmeldt. Skipper Morten er en liten luring og står på til “the bitter end” Impuls er i støtet denne sesongen, har hatt bra oppkjøring med SM i ryggsekken. Ellers så tror jeg Tassen og Båtbua  kan komme til å gjøre det skart om de melder sin ankomst. Hvergang fra Oslo er en liten outsider, med ny skipper blir det spennende å se hva de får til.

Hva må skjerpes på før NM?
Vi trenger å stramme opp “playlistene” på Iphonene våre. De begynner å bli litt slitne etter mange timer på fjorden.

Hva er dere best på?
Boathandling – det hersker sjelden tvil om hva som skal gjøres, hvem som skal gjøre jobben og når det skal utføres. I kombinasjon med dette er roen som hviler over oss i hektiske stunder et absolutt konkurransefortrinn.

Hva er favoritt duppeditten om bord?
Det er og blir Iphone stereoanlegget vårt: “It ROCKS”!

Hvilken årsmodell er båt og seil ? og gjerne noen ord om hvilken stand båten er i?

Båten er en moden kvinne fra det herrens år 1979, seilene noen fyrrige, jomfruelige tenåringer fra 2011. Båten er interiør og eksteriørmessig tipptopp stand. Kom gjerne innom og ta en titt på putetrekkene i futuristisk 3D design.

Hvem om bord vinner festene?

Det kommer litt an på hva som legges til grunn for å vinne festen? Er det på dansegulvet førsteplassen utdeles er det uten tvil undertegnede som drar i land seieren. Ungdommen sitter fortsatt i hofter og ben, spilles det tysk smalelektronika er det bare å gjøre plass på podiet. Derimot deles prisen ut for holdbarhet til langt ut på morgenkvisten, så lang ut på kvisten at ryddemannskapet er ferdig, tror jeg gevinsten går til Jannern. Jan derimot vinnern om det er snakk om å dra den så langt ut som overhodet mulig før klokken 24. Er Smoothtalkning poengavgjørende vil seieren gå til Skipper Mathias.

Hvilken konkurrent skulle du helst tvunget langt over layline?

Tja, kommer dette på trykk? Ikke det, kult, ja da ville det vært Hvergang, uten tvil! Hva skal dette publiseres på på Expressklubben.com??? Vent litt… Da skal jeg være litt mer diplomatisk: “Hva layline sier du? Nei der ute er vi aldri så det klarer jeg ikke se for meg, desverre”.

Hvem har den tyngste jobben om bord
?

Den tyngste fysisk jobben er vel fordekket, psykisktungejobben derimot har jeg som tar det endelig taktiske valget. Enda gått jeg kommer fra Smurfelandet Tønsberg hvor vi alle fikk utdelt styrkedråper til konfirmasjonen

 

Meld deg på NM her

 

Expressklubben Nasjonalt

03/08/2011