NM 2018 er over

Foto: Ketil Bogestrand

Norgesmesterskap i Express 2018 er over for denne gang. Av 44 påmeldte båter var det 42 som stilte til start. Det synes vi er solid levert av seilerne. Den lokale flåten stilte sterkt, i tillegg var det 12 tilreisende båter. Til og med en svensk, ikke helt overraskende, Regatta.nu med Arne K. Larsen til rors.

Seilerne fikk prøve seg på alle forhold vinden stort sett har å by på. I tillegg til varierende vindforhold må det sies at vi seilte på det som må være en av Norges vakreste regattabaner. Man måtte av og til minne seg selv på å fokusere, for fjellene i bakgrunnen og alle seilbåtene på vannet var intet annet enn et vakkert skue å ta inn.

Dag 1: Det ble skutt AP på startbåten kl. 13.00 og vi ble liggende å vente på vinden. Etter en stund lot vinden seg lokke til regattabanen og to seilaser i lite vind ble gjennomført.

Dag 2: Vinden lot seg lokke fra start og lå på rundt 4-5 m/s, sol og brillefine forhold. Det ble en krevende dag for både arrangører 0g seilere med store skift gjennom dagen. Likevel klarte arrangøren å gjennomføre hele 5 seilaser gjennom effektiv avvikling og flytting av merker på dypt vann.

Dag 3: Denne dagen skulle vi få føle på litt sterkere vind i opp mot 8-9 på det meste. Det ble gjennomført 3 seilaser som gjorde at NM endte på totalt 10 seilaser.

Det var tett mellom de øverste båtene og med stor variasjon i vindforholdene og 10 regattaer må man kunne si at de som endte på topp hadde gjort seg fortjent til plassen. Expressklubben gratulerer:

  1. NOR 619 – Baghdad II (KNS)
  2. NOR 600 – Baghdad Expressen (KNS)
  3. NOR 2007 – Glory (OS)

Like viktig er det å takke resten av feltet for en iherdig innsats og fantastisk seiling. Spesielt hyggelig er det at studentlaget til BI tok turen over for å delta. Expressklubben setter alltid pris på at yngre lag deltar. Det bør også nevnes at den yngste skipperen på banen var 15 år og gjorde en kjempejobb.

Årsmøte:

Årsmøte ble i tradisjon tro avholdt under NM. Det sittende styret ble gjenvalgt for en ny periode. Vi tar oss likevel friheten til å takke det samme styret for en god innsats i styreperioden.

Har du tips og/eller forslag til styret kan disse sendes til: post@expressklubben.com

Seilerfesten:

Seilerfesten ble avhold på Røde Sjøhus i Stavanger sentrum. Det ble en rett så hyggelig kveld med dronefilm og bilder fra vannet. I tillegg var det en liten premieutdeling til lag som utmerket seg.

Expressklubben ønsker gjerne å takke Gran Seil og North Sails for premier til NM!

Stavanger Seilforening:

Det er også utrolig viktig å takke Stavanger Seilforening og alle de frivillige som har stilt opp på fritiden for å lage et fantastisk godt og hyggelig arrangement både på land og på vann.

På land var logistikken profesjonelt håndtert. Da kranen på seilforeningen gikk i stykker tok det ca. 15 minutter før kranbilen hadde første båten ute. Båtplasser var ferdig delegert på forhånd. Og til seilernes store glede var det telt med både mat og ølservering.

På vannet ble seilasene effektivt og godt håndtert og regattasjefen var opptatt av å få nok seilaser til en god bedømming av feltet.

Det er en krevende aktivitet å arrangere NM og Stavanger leverte.

NM 2019:

Neste års NM er allerede tildelt og planleggingen er i gang. Expressklassen tar nå turen tilbake til Oslo og Oslo seilforening. I uke 34, fra 23.-25. august braker det nok en gang løs i indre Oslofjord. Det er med andre ord bare å sette av datoen i kalenderen, for NM er et arrangement man ikke vil gå glipp av.

Takk til alle Seilerne:

Til sist i dette innlegget gjelder det å takke alle seilerne enten dere deltok på NM eller ikke. Takk for at dere er engasjerte, blide og dyktige seilere. Det er dere som gjør denne klassen til et fantastisk hyggelig sted å være.

Da er det bare å seile høyt og fort resten av høstsesongen!

X

Expressklubben Nasjonalt

05/09/2018