NM 2019

NM-pallen 2019

NM 2019 ble avviklet i helgen fra fredag 23. august til søndag 25. august ved Oslo seilforening. Det var 52 båter som stilte til start, noe vi selvfølgelig er utrolig glade og stolte av. Det er utrolig moro å se hvor aktiv klassen vår er.

Det var, ikke overraskende, krevende vindforhold i indre Oslofjord i August. Fredag var det lite og svært skiftende vind, noe som gjorde det krevende for både startbåt og seilere. Fredag var likevel dagen med best vindmelding, det ble derfor besluttet å sikre 4 race og NM status denne dagen.

Lørdag var det lite vind og AP ble skutt på land. Klokken 12 ble AP skutt ned og seilerne sendt ut. Etter noe venting begynte vinden og melde seg. Startbåten var rask med å legge banen på plass og kjørte i gang første race dag 2. Vinden hadde dog ikke bestemt seg for å samarbeide helt enda og en avkorting måtte til. Dagens andre race ble mer stabilt og forløp med to runder som normalt.

På lørdag var det også duket for NM fest og Expressklubben bestemte seg for å kjøre fest og årsmøte i ett, noe som viste seg å være svært effektivt. Det ble i tillegg servert bobler til alle deltakere for å feire Expressens 40-årsjubileum. I tillegg til bobler var det en hel del premier å gi bort. Tensionmålere, cockpittelt, spinnakerbom og- poser ble distribuert i hele feltet.

På søndag hadde vinden beslutningsvegring og bestemte seg for å komme fra både nord og sør. Såpass at startsjefen vurderte å legge bane på begge sider av båten og la seilerne velge etter egne preferanser (hø hø). Heldigvis var det mer stabil vind fra sør inne i Bundefjorden og ett race lot seg avvikle.

Etter 7 race, varierende vind og effektive banemannskap, lot det seg så absolutt å få en resultatliste.

På førsteplass finner vi far & sønn laget NOR 600 – Helly Hansen II med 13 år gamle Fabian Spone som skipper. Fabian hadde med seg pappa Kristoffer Spone. De hadde også med seg far og sønn Christen og Pelle Horn Johannessen. Imponerende av både store og og ikke fullt så store. De tar også med seg Steampokalen hjem.

På andreplass finner vi NOR 619 Team Hansen med Kristian Nergaard som skipper, Espen Stokkeland, Trond Solli-Sæther og Erik Kongshaug.

På tredje finner vi NOR 2007 Glory med Geir Victor Svendsen, Einar Marthinusen, Dag Andersen og Jan Petter Gamborg.

Expressklubben gratulerer naturligvis alle pallplassene og tar av seg hatten for mestringen av krevende forhold.

Expressklubben tar også av seg hatten for arrangementet og støtter både beslutningen om 4 race på fredag og AP på land på lørdag. Vi er også imponert over avviklingen på både land og vann. Det er ikke enkle forhold i indre Oslofjord sent i August, men ingen kunne håndtert det bedre enn start crewet som var med i årets NM. Rett og slett imponerende. På land var det svært veldig hyggelig bevertning i kiosk inne på vakre Lille Herbern. Det er lett å bli blid med smilende mennesker, vafler og pølser. Man blir ydmyk av å se hvor mange frivillige som stiller opp for at et slikt arrangement skal kunne gjennomføres. Med det ønsker vi å takke alle som har stilt opp slik at Expressklubben kunne ha nok et vellykket NM.

Vi ønsker også å takke alle sponsorene som har støttet opp med premier til både pallplasser og feltet. GranSeil og North Sails/With Marine har vært med oss i flere år. Northern Playground har stilt med premier og rabattkoder til alle medlemmer. Helly Hansen, Grundig og Shades of Norway stilte opp for første gang i år og det gleder oss.

Og selvfølgelig ønsker vi å takke alle seilerne og de fineste medlemmene en klubb kan finne. Takk for at dere seiler Express. Takk for at dere deltar med engasjement. Vi setter uendelig pris på dere alle sammen!

-X

Premie- og gavesponsorer av NM 2019

Expressklubben Nasjonalt

26/08/2019