NM intervju med X-dama

 

Kondolanser fra Expressklubben

Det har vært meningen at Expressklubben har skullet ha diverse blogginnlegg, intervjuer og tips i tiden frem mot NM. Det har som dere forstått vært et opphold i dette da det virker som aller laveste prioritet, å tenke på seiling og NM i den tiden nasjonen er inne i.

Jeg, på vegne av laget, hele Expressmiljøet og klasseklubben vil si at vi virkelig føler med de berørte. Vi er alle lei oss og håper at vi og dere, på en eller annen ufattelig måte kommer gjennom denne tiden, sterkere, varmere og med mer nestekjærlighet. Vi har en felles interesse, og det er sjøen og havet – la oss bruke den til å puste rolig å tenke på alle vi er glad i, og dette fantastiske landet og samfunnet vi er en del av.

Mathias Friis

Expressklubben

 

Vi velger å sette i gang igjen sakte men sikkert, med skippern fra X-dama som skal seile på “hjemmebane” i årets NM.Navn på lagmedlemmer :

Trond S. Foerde,

Thor G. Andersen,

Line Soerensen,

Christian Rasmussen

 

Som formann i Expressklubben å har du kanskje en droem om hvor mange baater som kommer til NM ?

Vi har de siste to aarene lagt paa ca 33 baater. Svenskene sliter med med aa naa 40 baater naar SM ikkeer paa vestkysten. Med tanke paa at NM blir lagt til Oslo SF og det antall baater man finner i indre Oslofjord, synes jeg vi burde klare over 40 baater. Legger man til at dette mest sannsynlig blir et lettvaers NM, burde listen vaere noe lavere for de som synes feltet i NM blir ganske stort.

 

Hva forventer du av Oslo SF som arrangoer ?

Oslo SF har lagt mye til rette for Expressklassen, har muligens landets stoerste flaate Expresser og er vant til aa legge gode poelsebaner. Samtidig tror jeg den hyggelige rammen som Lille Herbern skaper rundt mesterskapet, gir en ekstra dimensjon. Jeg er sikker paa vi faar et kjempeflott mesterskap.

 

Er det noen båter eller team du spesielt ønsker velkommen ?

Jeg synes det er veldig hyggelig at det flotte mesterskapet i Stavanger i fjor tydeligvis har gitt ringvirkninger og at flere baater fra Vestlandet har meldt sin ankomst. At vi har en bred dekning deltakende seilforeninger er viktig for klassen og dens status. I tillegg vil jeg spesielt oenske velkommen de som er nye i klassen og de som tar steget opp i store mesterskap fra klubbseilaser eller Faerdern. Sist men ikke minst er det veldig gledelig at det kommer baater fra vaare naboland.

 

Tildigere plasseringer i regatta ?

4 plass Faerdern 2009, 6 plass Faerdern 2011, 19 plass SM 2011

 

Hvor lenge har dere seilt Express ?

Dette er vaar tredje sesong.

 

Ambisjoner i NM ?

Topp 10

 

Hvordan har dere forberedt dere til NM ?

Vi har seilt SM i Sandhamn, Færdern og onsdagsregattaer i Bundefjorden. I tillegg deltok vi under North Speed Clinic. Ellers har baaten blitt totalrenovert sist vinter slik at vi ikke kan skylde paa utstyret.

 

Hva er det beste med Expressen og klassen ?

Norges største entype kjølbåt med god landsspredning, ett veldig hyggelig miljoe og hoeyt nivaa til en lav pris. I tillegg er baaten en flott turbaat dersom man pakker med seg litt sporty innstilling og litt tilrettelagt utstyr for tur.

 

Hvem er den stoerste favoritten til gullet i NM og hvorfor ?

NOR236 Hvergang er tittelforsvarer og vil nok bli en hard nøtt. NOR234 Impuls er vel det teamet som har hatt den stoerste progresjonen paa Oestlandet og boer vaere en utfordrer. Ellers vet man aldri med gutta fra Fredrikstad.

 

Hva maa skjerpes paa foer NM ?

Vi maa rett og slett faa flere timer i baaten sammen……teamet samlet har ikke faatt seilt veldig mye sammen i aar. Men ellers sitter det meste synes jeg.

 

Hva er favorittduppeditten ombord ?

Falkenbergs nye vingedesign som vi har montert i vinter og ikke minst stereoanlegget.

 

Hvilken aarsmodell er baat og seil ? Hvilken stand er baaten i ?

Baaten er bygget hoesten 1980 (byggenr 694). Seilene er North fra 2010. Baaten ble totalrenovert i vinter og er stroeken. Skal man pirke paa noe, kunne den vel gjerne faatt litt mer omtanke i bunnen.

 

Hvem ombord vinner festene ?

Vi kommer stort sett ut likt.

 

Hvilken konkurrent skulle du helst har tvunget langt over layline ?

Dersom det stod om gullet…..hvem som helst. Men ellers driver vi ikke med saant.

 

Hvem har den tyngste jobben ombord ?

Rormannen. Han er gamlingen ombord

Trond

 

Meld deg på NM her

 

Expressklubben Nasjonalt

26/07/2011