Noen som kjenner data for tidligere NOR 32

Jeg har tatt initiativ til en samling rundt Express på Haugalandet (Karmøy SF og Haugesund SF). I Statoil seilgruppe kjøpte vi NOR 954 (Nicoline) sist høst. Vi har jaktet på samarbeidspartnere/sponsorer til en båt som skulle kjøpes inn til Karmøy SF. Dette kom på plass i forrige uke, og vi hentet byggenr 401 (før NOR 32) fra Stavanger Kristi himmelfatrsdag. Finnes byggenr 401 også i båtregisteret? Hva må vi gjøre for å få den “online”. (NOR 954 deltok i NM sist høst, så der er vel alt i skjønneste orden nå når klasseavgiften er lagt til betaling en av de nærmste dagene.

Hvorfor Express? Jo, nå har jeg jobbet 5-6 år og fått etablert et millionprosjekt (en flåte på 16 stk 2-Kronajoller for ungdommer og spretne voksne, inkl. en 15 fots RIB) som klubbeide rekutteringsbåter, 8 i hver SF. Og, til avansert lagseilas, som jeg dømmer en del av i UK. Express er et passe trinn opp, billig og bra. (Jeg er medeier i en X-35, men den klassen sprakk…)

Hvorfor klubbeide båter? Jo, i USA og UK, to av de mest kapitalistiske landene i verden har de noe så sosialistisk som klubbeide båter. Dette danner en ryggrad i seilingen som vi privatkapitalister i Norge ikke kan matche. Det er veien å gå. Roter på båtene, som i matchracing, og seil med det man har. Beste seiler vinner, ikke han/hun med mest penger. Lag spennede formater a la Mesternes Mester.

Jeg er matchdommer, og har lyst til å begynne med matchracing lokalt. Da trenger vi båter det ikke koster all verden om vi skulle dunke litt. Når Geir Victor Svendsen & co anbefalte Express og konken seiler en slik, jeg dømmer Mesternes Mester der de seiler Express og turseilerne i Statoil synes det er en OK båt, da er det ikke så dumt å gå for landets største kjølbåtklasse.

Nesten synd å reise på ferie til Hellas nå som jeg kunne seilt matchracing mot studentene… 😉

mvh

Torgrim Log

torgrim.log@hsh.no

03/06/2014