Nok et NM gjennomført!

Pallen i årets NM!

Nok et Norgesmesterskap er gjennomført, denne gangen i Kristiansand. Sammen med Christiansands seilforening har vi jobbet for dette mesterskapet i to år og ENDELIG var vi der og vi fikk seilt! Spesielt hyggelig var det jo at det i år også er Christiansands seilforenings 140-års jubileum og ut ifra hva vi kan se, har de i hvertfall livets rett og vel så det i minst 140 år til! Gratulerer så mye!

Årets NM hadde 21 startende båter. For de som tenker at det ikke var så mange sammenlignet med tidligere, så er det viktig å huske på én ting, brorparten var tilreisende båter i kjølvannet av en pandemi. Vi synes det er solid levert av klassen, så kommer vi selvfølgelig til å gjøre det vi kan for at enda flere kan få med seg fremtidige NM.

Været var, som bestilt, upåklagelig på det blide Sørland. August minnet oss på at også den er en sommermåned. Dog var ikke vinden like lett å overbevise. Vindmeldingene tilsa at det kunne bli noe dødt lørdag og søndag. Arrangøren la derfor opp til en strategi om å sikre NM status på fredagen, som var dagen med best vind. Etter 6 svært effektive seilaser var det slitne og veldig blide seilere som kom i land.

Med særdeles laber vindmelding på søndag og maksimalt 11 race, ble det lagt opp til å kjøre 5 race på lørdag. De lokale heltene vet hva slags forhold de har på banen sin. Som sagt, så gjort – og allerede lørdag hadde vi avgjort årets Norgesmester. Aller best var at det naturligvis duket for en heidundrende premieutdeling og fest på banketten lørdag kveld!

På første plass fikk vi Team Helly Hansen fra KNS. Nok en gang viser de hvem som har kontroll på forholdene. Gratulerer så mye til Kristian Nergård, Erik Kongshaug, Espen Stokkeland og Trond Solli Sæther!

På andre plass ligger nok en Team Helly Hansen-båt og tro ikke at ikke de gav alle på banen, inkl. førsteplassen en real kamp om medaljene. Det er verdt å notere seg at denne båten hadde mesterskapets yngste skipper, Fabian Spone (15) og er nok fort laget med lavest snittalder. Med seg hadde han Pelle Horn-Johannessen (17), Christen Horn-Johannesen og Kristoffer Spone. Imponerende innsats og resultat, gratulerer!

På tredje plass finner vi en lokal og kjent båt i Expressklassen, Team X-Bitpro. De fleste som har deltatt i NM vet at Bitpro er en nøtt å bryne seg på. Vi gratulerer så mye til Jon August Houge, Bård Løvdal, Kjetil Solvang, Joachim Nordlie.

Et stort takk!

Et Norgesmesterskap gjør seg ikke av seg selv. Det krever en betydelig innsats av mange mennesker for å avvikle et slikt arrangement, spesielt et arrangement av den kvaliteten Christiansands seilforening leverte denne helgen. Varaordfører åpnet NM, gjestehavnen midt i byen dannet en fantastisk base, arrangøren tok vær- og vindforhold i betraktning og ikke bare sikret NM-statusen, men avviklet både godt og effektivt på vannet. Banketten var upåklagelig med DJ, Video, sea-shanties og premieutdeling. Kort og godt kunne man absolutt ikke bedt om noe bedre. Så tusen hjertelig takk, til Ragnar og Geir Odmar, dommerne ledet av Tonni, til startbåten og mannskapet ledet av Regis og ikke minst, til alle de frivillige som utrettelig stiller opp og sørger for at regattaseilingen i Norge blir så utrolig morsom og bra. Vi klarer oss ikke uten alle dere og vi setter utrolig stor pris på dere!

Et stort takk rettes også til våre samarbeidspartnere og sponsorer Gran Seil og With Marine – dere stiller alltid, på kort eller lang varsel med premier! Tusen takk!

X

Camilla Foss Hanssen

22/08/2021