Norgesmesterskap i Stavanger 28.-30. August

Expressmiljøet omkring Stavanger er stort og forholdene på Åmøyfjorden er gode.
Dermed har vi et godt utgangspunkt for et spennende NM.
Express-seilere fra hele landet ønskes velkommen til Stavanger i august. Foto: Øyvind Tjølsen

Stavanger Seilforening er godt forberedte på å ta imot Expresseilere fra det ganske land til Norgesmesterskap. Vi håper så mange som mulig planlegger å delta på det som forventes å bli et fantastisk bra arrangement. Meld deg heller på før enn siden, det hjelper arrangøren planlegge best mulig og andre som vurderer å delta ser at dette er definitivt en arena de bør stille på startlinja. 24 båter er allerede påmeldt, det er mange båter i så god tid før mesterskapet. Vi venter enda flere til høstsesongens definitive høydepunkt!

Stavanger Seilforening har sendt ut følgende pressemelding lokalt:

I slutten av august blir det stormønstring i landets store Express-miljø. Da arrangerer Stavanger Seilforening årets Norgesmesterskap for Express. Foreningen ser frem til dette som en stor utfordring, fordi Express-NM er et krevende arrangement. I fjor deltok drøyt 100 båter når NM gikk i Oslofjorden, med bl.a. HM Kong Harald som deltaker. Han har de senere årene seilt og konkurrert i Express. Det er ikke ventet mer enn ca. halvparten så mange båter i Stavanger, men det er meddelt at HM Kongen med mannskap deltar også i årets mesterskap. Foreningen skal imidlertid gjøre det som er mulig for også å rekruttere flest mulig andre deltakere til Stavanger i august.

Albin Express ble tegnet av en av Sveriges mest kjente båtkonstruktører, Peter Norlin, i 1978. Det ble produsert over 1100 Express-båter, de fleste fra 1979 til 1982. Den største Express-flåten er naturlig nok i Sverige, men de senere årene er det kommet mange båter også i Norge. Flåten i Norge teller i dag over 150 båter, hvorav en stor del er aktive på regattabanen. Express er landets største regatta-klasse. Flåten i Stavanger er blant landets største, og den vokser for hvert år.

Base for årets NM blir Stavanger Seilforenings havneanlegg på Sølyst, like ved Stavanger sentrum. Båtene vil være samlet i havna og seilasene finner sted på Åmøyfjorden. Åmøyfjorden er åpen, og skal normalt gi gode forhold for seilerne. Dette er viktig for at mesterskapet skal kunne gjennomføres på en mest mulig rettferdig måte.

Det vil bli lagt stor vekt på at seilerne blir godt ivaretatt når de oppholder seg i Stavanger. Stavanger Seilforening vil som arrangør sørge for at seilerne husker Stavanger som et flott sted å være, og ikke minst et flott sted å seile.

CK2

 

Påmelding til årets Norgesmesterskap kan gjøres på denne siden: http://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=1741

Expressklubben Nasjonalt

08/07/2015