Norgesmesterskapet er over for denne gang

Picture1

Norgesmesterskap i Express ble avholdt i helgen ved Stavanger Seilforening med 52 båter til start. Arrangøren leverte et solid arrangement både på land og på vann. Mesterskapet var særdeles representativt for den bredden klassen har å by på. Her var alt fra royaliteter til elite til den mindre erfarne seiler.

Fredag startet Team Baghdad med Kristoffer Spone på roret med den røde lederspinnakeren. Det var mange som var ivrige på startlinja og noe radiobilaktivitet var å observere. Det startet med god vind fra sør som økte til 11 m/s utover dagen. Dette lot seg håndtere godt av de fleste på banen med unntak av et mastebrekk og en saling som gikk føyken. Dessverre for Baghdad fikk de ikke beholde lederspinnakeren etter dag 1.

Lørdag var det Hvergang med Terje Wang på roret som startet ut som lederen. Også denne dagen skulle det bli godt med vind og forholdene ble noe verre for feltet å håndtere. Undertegnede dro ut hele fallboksen i toppen av masten før start og ble hentet av redningsskøyta. Det skulle dog ikke ta lang tid før vi fikk selskap i havn av en båt som hadde hatt mastekollisjon, en med hele spinnakeren surret 20 ganger rundt masten og en som hadde revet av hele toppen på masten med litt vel mye riggtension og akterstag. Hele 16 båter hadde brutt før dagen var omme på grunn av vindstyrke. Arrangøren hadde satt grense på 25 knop og avblåste siste regatta, noe klasseklubben støttet fullt ut.

Båten som virkelig håndterte de litt røffere forholdene var Lillefix med Vidar Tregde. Lillefix er en kjent hardhaus fra Mandal og cashet inn både lederspinnakeren og Daily First premien etter andre dag.

Søndag var det roligere forhold på banen og betydelig bedre vær. Lillefix startet ut med den røde lederspinnakeren og bestemte seg jammen for å holde på den også. Glory med Geir Victor Svendsen fra Oslo jobbet seg til 2. plassen og Krutlisa med Njål Sletten fra Bergen leverte en magisk dag med to førsteplasser og en andre plass.

Expressklubben gratulerer medaljevinnerne:

  1. Lillefix, Vidar Tregde, Mandal
  2. Glory, Geir Victor Svendsen, Oslo
  3. Krutlisa, Njål Sletten, Bergen

Nytt styre i Expressklubben ble valgt under fredagens årsmøte. Referat, årsberetning og regnskap fra foregående periode vil publiseres på nett i løpet av kort tid. Norgesmesterskap 2016 vil publiseres så snart som mulig. Vi håper minst like mange blir med å delta i det som må være Norges tøffeste entypefelt videre fremover. Her er der rom for alle ønsker å prøve seg – elite som nybegynner – det finnes en konkurrent for alle og enhver i Expressklassen.

Camilla Foss Hanssen,

Leder Norsk Expressklubb

Expressklubben Nasjonalt

03/09/2015