Norgesmesterskapet i Tønsberg 2022

Starten går!

NM i Express 2022 hadde flotte forhold med vind og sol i Tønsberg denne september helgen. Hele 31 båter stilte til start og var klare til å kjempe om gullmedaljen i farvannet utenfor Fjærholmen. Etter utsetting av første start, p.g.a sterk vind, ble det fredag likevel avholdt 3 seilaser som planlagt i frisk bris fra nord.

På lørdagen klarte arrangørene å gjennomføre hele 6 seilaser i skiftende nordavind. Langt jevnere var likevel resultatene fra de beste båtene. Seilasene ble effektivt gjennomført av banemannskapet fra Tønsberg seilforening som gjorde en veldig god jobb i tidvis sterk strøm og forhold med store vindskift.

Vinden dro seg til igjen på søndagen og det var fortsatt flere båter med i medaljekampen. Etter 3 seilaser med frisk bris fra nord var endelig en ny norgesmester kåret.

Klar for runding ved gate.

Gratulerer med førsteplassen i NM i Express 2022 til fedre og sønner laget Helly Hansen II med Kristoffer og Fabian Spone og Christen og Pelle Horn Johannessen ombord. Etter hele 12 seilaser dro de i land seieren med 4,5 poengs margin foran Black Jack.

Black Jack, med Magnus Brun og Øistein Sabel Christoffersen hadde med seg Espen Tønnesson og Lars Ingeberg på laget denne NM helgen. Gratulerer med en sterk 2. plass!

Gratulerer også til Oslo Seilforening båten Glory med Geir Victor Svendsen, Dag Andersen, Jan Petter Gamborg og Einar Marthinussen, som tok 3. plassen i årets NM.

NM 2022 er avgjort. Helly Hanssen II tar med seg gullmedaljen hjem.

Fullstendig resultatliste finner du på manage2sail.

Igjen ønsker vi i Expressklubben å gi en stor takk til Tønsberg seilforening, banemannskap, regattakomité, dommere og frivillige som leverte et kjempeflott norgesmesterskap med bra seiling og flott middag sammen med J/70 seilerne. Det er ikke ofte så mange dyktige seilere samles på ett og samme sted.

Expressklubben Nasjonalt

19/09/2022