OL-seiler til Expressen

Expressen og miljøet i indre oslofjord tiltrekker seg enda flere gode seilere. Sist inn i klassen er altså HM Kong Harald med team.

Kong Harald har markert seg i en rekke nasjonale og internasjonale regattaer. Mens han var kronprins representerte han Norge under De olympiske leker hele 3 ganger. Kronprinsen deltok på det norske OL-laget og bar Norges flagg ved åpningen av de Olympiske leker i Tokyo i 1964. Han vant seilasen om den skandinaviske Gullpokalen i 1968, og vant Kieler-regattaen i 1972. Han ble nr. 4 i Verdensmesterskapet i halvtonnsklassen i 1983. Sommeren 1987 ble han verdensmester med sin nye båt, entonneren «Fram X». I 1988 vant han sammen med båt og mannskap bronsemedalje i VM i San Francisco. I 2005 vant kong Harald og hans mannskap Europamesterskapet i havseiling med båten «Fram XV». I 2007 mottok Harald V Holmenkollmedaljen sammen med dronning Sonja. I januar 2011 mottok han Norges idrettsforbunds hederspris for 2010.

Så som vi alle skjønner så er det ingen hvilken som helst seiler som skal seile indre oslofjord på kryss og tvers i løpet av noen tirsdager i regi av Oslo seilforening.

SIRA-laget skal seile VM i 8mR i Helsinki 29. juli til 3. august. Og I følge laget skal da en såpass aktiv klasse som Expressen passe bra for oppladingen.
“Vi trenger blant annet masse starttreninger og da er expressklassen et veldig bra alternative”, fortsetter han til seilmagasinet.

Oslo Seilforening har mange av Norges ivrigste Express-seilere og det er ingen grunn til å tro at det blir færre som møter opp på tirsdagene nå. Det er allerede en god miks med båter fra KNS og bundefjorden seilforening som vanligvis møtes, og det kan til tider være opp mote 20 båter på startstreken.
– Vi håper på så mange båter som mulig. Vi er jo vant til at andre vil slå oss, sier Myrann og ler til Seilmagasinet.
SIRA-laget består av totalt syv seilere, men i en Express er det plass til fire, derfor er planen å rullere i laget for at alle skal få den treningen de trenger.
– Men du skal ikke se bort fra at de av oss som ikke seiler nettopp den dagen, sniker seg om bord i andre Expresser, sier Myrann.
Kongen har i første rekke spikret fire tirsdager, men Myrann ser ikke bort fra at kongen kan få tid til flere.
Myrann forteller at han ikke har spurt kongen, men han tror dette blir kongens debut i Albin Express.

Fra før har Expressmiljøet i indre Oslofjord tiltrukket seg seilprofiler som Geir Victor Svendsen, som blant annet står som en av norges aller grådigste NM grossister uansett klasse. Så nå blir konkurransen enda tøffere og de som til nå har følt seg sikre på pallen, bør helle litt kaldt vann i årene og begynne å trene mer.

Mathias Friis

09/02/2013