På tide å begynne påmeldingen til årets NM!

11 Expresser er allerede påmeldt. Deriblandt én svenske. Vi har som vanlig høye ambisjoner om deltagelse. Vi er norges største entype kjølbåtklasse og det skulle ligge i kortene at 40 båter er et minimum for hva vi drømmer om.

 

Det er selvfølgelig gøy at vi fortsatt trekker de virkelig flinke seilerne og holder et høyt nivå generelt, men det er også viktig for oss å understreke at vi representerer en klasse for bredden av seilere i Norge. Her er det rom for å lære, pusse opp en gammel traver, konvertere fra å være turseiler til å bli regattaseiler, jentebåter, studentbåter, lånebåter, nyimporterte båter og de hudrevis av Expressene som ligger i brygga og er bitte litt deppa, for at de ikke får lov å bli med på moroa.

 

Indre Oslofjord kan by på det meste av vær, men det kan kanskje forventes vindstyrker i den nedre skalaen, slik at her trenger en ikke være være redd for deltagelse om boathandlingen ikke sitter 100% enda. Dette er faktisk den beste treningen du kan få.

 

Når det er sagt, så er indre Oslofjord lunefull og tricky som bare det og vil by på utfordringer for absolutt alle som stiller. Her kan du bare glemme å komme for å “cashe” inn en ekstra NM tittel. Blir det lite vind kan bingoseiling slå ann, med ekstreme ytterpunkter som favoriserte valg, slik at jevn seiling blir vanskelig. Men time will show.

Det viktigste nå er at folk begynner å melde seg på, og mentalt begynner å legge planer. Hva er fokuset frem mot NM, hva kan en gjøre noe med og hva kan dere legge på hylla for i år.

Meld deg på her:

http://www.seilmagasinet.no/?regatta=554

 

Expressklubben Nasjonalt

16/07/2011