På tide å være med på Færdern?

Expressklassen har som tradisjon å være den største entypeklassen i Færderseilasen. – By far! for noen år siden passerte vi 50 båter på linja. Vi ser en negativ tendens i forhold til påmeldte båter, med i overkant av 30 båter i fjor (så vidt jeg husker). La oss håpe det er en forbigående trend, for det er sabla gøy med mange like båter. Og et ganske imponerende syn for alle andre som seiler – uansett klasse.

Noe av det vi ser er at de raskeste båtene seiler andre båter i færdern. Mange blir fristet til å seile båter med høy comfort, høye middager, dype brede senger med tykke fjærmadrasser. Kjøleskap med pils og Moet, og varmeapparater som spyr ut 35 grader både ute og inne.

Hvem kan bebreide dem – ingen! MEN, vi vet at en liten rask båt, der ståhøyde nede er kun en våt drøm, der alt er konstant fuktig, der  forsøkene på å holde en viss orden er glemt før dyna, der en vassen melkesjokolade er som en gave fra himmelen, der du blir bedt om å skifte side i hvert slag om du forsøker å legge deg neppå litt, på en madrass som er så våt at det er et under om det ikke er mugg over det hele. Der det ikke finnes et eneste sted der du kan ta deg et “friminutt” for deg selv,
…kan ha det så ufattelig gøy i en svær klubb, der det er plass til alle seilere med alle ambisjoner. Gammel og ung, jente og gutt. god eller dårlig, nybegynner eller erfaren. Vi vet at det å seile med like båter er lykken og vi har en spenning gjennom hele seilasen som absolutt ingen andre har på Færdern.

Så til alle dere som ikke har forskøkt dere på færdern med ny eller gammel Express. Bli med. Og til dere andre som enda ikke har meldt dere på, gjør det så vi får vist at vi fortsatt er å regne med som den største entypeklassen.

Mathias Friis

01/04/2012