Pressemelding

Expressklassen levererar största ökningen i antalet SM-deltagande båtar någonsin, meddelar Västkustens Expresseglare, från 39 till 65 båtar.
– Fantastiskt glädjande för ett gammalt Express-hjärta att se utvecklingen tillbaka till riktigt stora startfält!  säger Sten Bergquist, SM-gruppen samt med fyra tidigare SM-guld i Expressklassen. ”Att tävla i stora startfält är det absolut roligaste och mest utvecklande sättet att segla på!”
Västkustens Expresseglare kan nu avslöja att Trendmark blir huvudsponsor för SM/NoM, regattan arrangerad av GKSS.  Det är varumärket Musto som kommer att profileras tillsammans med Expresseglarna.
– Det känns fantastiskt roligt att få vara delaktig med Musto i något som engagerar och främjar utvecklingen och uppmärksamheten kring seglingsporten! säger Tomas Frydebo, marknadschef på Trendmark. ”Det är otroligt många duktiga seglare från hela Norden som ska göra upp om titeln, så räkna med att det blir ett grymt race!”
Med Musto som huvudsponsor skapas nu förutsättningen för att kunna leverera på den sociala delen av regattan. En After-sail grupp är nu formad med Carin Finnström i spetsen:
– Det skall bli spännande att tillsammans med Musto, Mama’s och Silverbullet film göra en schysst After sail för en så stor grupp seglare! säger Carin Finnström i After-sail gruppen.
Det slipas och meckas under presenningar, nya team byggs upp, gamla dammas av. Till och med nytillverkningen av nya Expresser har startats igen. Spänningen stiger inför ett av de större kölbåtsarrangemangen 2010.
Västkustens Expresseglare

Valgets kvaler

Da er det tid for å ta en endelig beslutning om hvor NM neste år skal gå av stabelen i 2010. Vi sitter igjen med to veldig bra kandidater, nemlig Stavanger og Tønsberg.

Det er viktig å understreke at det “egentlig” bør være en seilforening fra vestlandet som står for tur til å arrangere mesterskapet, men det er viktig at dette gagner klasseklubben og klassen i sin helhet og ikke kun en region.
Etter noen år med litt roligere “trøkk” rundt klassen, ser det nå ut til at det yrer av liv nesten overalt der det finnes en båt. Dette synes vi selvfølgelig er kjempegøy, og ikke minst viktig for videre vekst i klassen.

Det er veldig viktig at vi nå utnytter det gode momentet i klassen og seiler høyere og fortere! Derfor blir det også veldig viktig å velge det stedet der vi tror det vil komme flest båter. Stavanger mener selv at de skal klare mellom 30-40 båter fra regionen, det virker imponerende og bra. Men da må det virkelig jobbes langsiktig og konsekvent. Det samme er nok også tilfellet på østlandet.

Dersom Noen har kommentarer eller konstruktive innspill til hvor mesterskapet bør være så tar Expressklubben dette i mot med stor takk. Send en mail til mathias@mediafront.no

Gorm

07/12/2009