SEIER til Jardarhus

Referat fra NOR88 X-Ray:

Med god NV bris ble det bane 8 med start Riska, BB runding i Ramsvik og målgang med Gandsflu om SB.
Denne onsdagen var det laber deltakelse. Kun 11 båter stilte til start. Det er vel helt utenkelig at noen foretrekker å sitte hjemme i godstolen med en pils for å se Champions League i stedet ???

Startlinjen var lagt perfekt og det resulterte i god spredning utover startlinjen. Clark Kent gled nok litt tidlig over linja og tok en æresrunde som gav oss andre litt ekstra blod på tann. Takk til Clark Kent som lot andre slippe foran til en forandring…

Banevalg var nok en gang et sentralt tema ombord. Det virket som østlig kurs mot Usken ga best løft opp mot toppmerket. De som benyttet seg av dette ble favorisert. Jadarhus virket overbevisende og var i slag fra starten av. Ser ut som de har bestemt seg for å ta hjem 2.plassen sammenlagt.
Plassene deretter vekslet en del og det var mye vindskifte siste del inn mot toppmerket som skilte båtene en del.
En tetgruppe med Jadarhus, Siddis, Clark Kent, Dolphin og oss etablerte seg rundt første toppmerke.

Etter runding var det om å gjøre å finne vinden. Vi gikk noe sørlig, men tapte på det. Etter toppmerket var det opplagt mest å tjene å komme seg kjapt på BB halser og ut retning Gandsflu for å få vind i spinnakeren.
Jadarhus holdt teten hele veien og kontrollerte siste spinnakerlegg og siste kryss opp mot Gandsflu.
Extension var langt oppe på andre kryss og andre spinnakerlegg, men hva skjedde ved siste lensemerke ??? De kom seg aldri rundt på kryss og fra resultatlista å dømme endte de opp med å bryte løpet – sikkert ergerlig for mannskapet.

Clark Kent gjorde en taktisk bommert etter andre toppmerke ved å gå sydover på SB halser. De slet tydelig med å få vind i spinnakeren og tapte kanskje en plassering eller to på det.
Vi hadde håp og tro på andreplassen. Ved runding siste lensemerke lå vi klart bak Jadarhus, men rett foran Siddis og bestemte oss for å følge Siddis opp mot mål. Jadarhus slo på oss igjen – helt som ventet. Ingenting å gjøre med de denne gangen.
Men, Siddis kom faretruende og vi hadde som eneste håp at vi ville klare å loffe de over målmerke. Etter en temperamentsfull finish inn mot mållinjen måtte vi erkjenne at Siddis var raskere, smartere og før oss i mål.

Dolphin og Clark Kent knivet om 4. og 5. plass noen båtlengder bak.

Seilerhilsen fra
Per Holm NOR 88 X-Ray

Expressklubben Rogaland

23/12/2009