Sesongstart i strålende sol

Endelig er det vår og vi er i gang igjen med en ny sesong. Det er godt å registrere at Express klassen er vel så stor og populær som tidligere. Velkommen til nye deltakere i klassen. 16 båter til start lover godt !

Værgudene var med oss i sesongåpningen med strålende forhold.
Stabil vindretning på NW, men veldig skiftende vindstyrke, alt fra 3 – 8 m/s.

Startbåten satte klasseflagg og baneflagg bak et stort Halliburton flagg. Med nytt klasseflagg var det mildest talt uheldig. I tillegg fikk vi inntrykk av at startprosedyren ikke gikk helt etter boka.

Bane 8 med start ved Riska og pølsebane til Ramsvik med målgang Gandsflu var det opplagte valget for dagen.

I vår båt vurderte vi start ved le merke som det beste valget og vi fikk følge av flere andre båter mot le merke. Forøvrig god spredning på startlinja. Vi følte vel at de som valgte le merke kom best i gang.
Ut fra start ble valget å holde seg midt i banen opp mot kryssmerket.
Sammen med Placebo, NOR 185 og Fru Vist, NOR 165 kom vi først rundt toppmerket og fulgte hverandre tett ned mot lensemerket. Underveis på første lens la vi til vår store undring merke til at Clark Kent, NOR 55 ikke fikk opp spinnakeren og måtte seile begge lensene med spridd fokk. Hva skjedde ? At et så rutinert mannskap ikke får opp spinnakeren er overraskende. Dette må skyldes teknisk svikt.

Ut fra lensemerket og inn i første krysslegg valgte vi å gå nordover mot Usken, mens Placebo og Fru Viste søkte mot Lihalsen. Vi tapte på vårt valg og dermed fikk Placebo og Fru Viste mange båtlengder på oss som vi aldri klarte å knappe inn på.

Fra andre kryss og inn til mål så Placebo ut til å ha full kontroll på oss andre.

Inn mot andre lensemerke hadde vinden løyet betydelig og vi tenkte at det kunne ligge an til avkortet regatta.. Placebo sto dessuten med spinnakeren helt inn mot merket, så vi var ganske sikre på at det var målgang ved Riska. Men den gang ei. Vi fikk det dermed veldig travelt med å planlegge runding samtidig som vi så at Amalie, NOR 217 nærmet seg raskt bakfra siden de valgte en mer sørlig kurs enn oss på andre lens.
Opp mot Gandsflu tok vinden seg noe opp igjen og vi fikk en fin og krevende siste legg i skarpt motlys.
Vårt strategiske valg på siste kryss opp mot Gandsflu var å sikre 3.plassen siden vi innså at luken opp mot Fru Viste og ikke minst Placebo var for stor.

MVH
X-ray

arise

03/05/2012