Tidenes mesterskap er over

ExNM

Det har vært en ytterst begivenhetsrik helg for Expressklassen denne helgen. Mesterskapet alle har snakket om har ligget der fremme og ventet på oss, nå er det avviklet og foreviget som et fantastisk minne. Det har vært alt fra Kongelige til elite til den store bredden som Expressmiljøet har å by på. 109 av 111 påmeldte båter stilte til start, et syn til å få gåsehud av.

Fredagen hadde vinden og det ble effektivt avholdt 3 regattaer. Lørdag og søndag var preget lite vind og mye venting. Med en oppmerksom startbåt og et effektivt banemannskap fikk man utnyttet den lille vinden som bestemte seg for å komme. Søndagen slo vinden til med nød og neppe bare minutter før fristen for siste varsel.

Det krever mye å hevde seg i et felt på denne størrelsen og Expressklubben ønsker å gratulere:

Team Baghdad med 1. plass i det Norske mesterskapet, Fram XVII med 2. plass og Norwegian Steam med 3. plass.

Videre gratulerer vi:

Team Scania med 1. plass i det Nordiske mesterskapet, Team Henry Lloyd med 2. plass og nok en gang Team Baghdad på pallen, med 3. plass.

Det er ganske spesielt å tenke på at den 35 år gamle Expressen har Norges største klasseklubb og i år har fått gleden av å være den båten alle ønsker å seile. Engasjementet og deltakelsen kan kun sies å være enestående. Seilere fra Sverige, Danmark, Tyskland og hele Norge har tatt turen til Oslo for å bidra til at dette ble tidenes arrangement.

Expressklubben oppfordrer alle som har bilder fra arrangementet til å dele disse på Facebookgruppen.

Tusen takk til Expressklassen for entusiasmen, engasjementet og seilingen!

Camilla Foss Hanssen

25/08/2014