Under presenningen

2009

Ett av de nye teamene i Expressklassen denne sesongen er et lag spekket av kompetanse og erfaring. Vi har snakket nærmere med ett av medlemmene om bord, Thomas Nilsson – seilmaker hos North Sails Norge og Norgesmester i Express (bla) fra 2013 sesongen, om laget og den kommende sesongen.

Hvem består laget av, hvilke posisjoner seiler dere 4 i og hvor mye Expressbakgrunn har dere mellom dere ?

Laget består av skipper Eivind Astrup + mannskap fra Wolfpack stallen. Eivind har primært sin seilerfaring de siste årene fra Farr40 og det internasjonale Farr40 sirkuset. Her hevdet han seg helt i topp, men det blir litt omstilling til Express. Heldigvis har han også seilt mye mindre båter også , så dette blir nok bra. Når det gjelder mannskapet så blir dette plukket fra den faste Wolfpack kjernen. De fleste av oss har seilt mye Express og kjenner båttypen godt. Vi ønsker å være så allsidige som mulig så det vil bli noe rullering om bord om plassene.

Hvordan er båtens tilstand, og har dere mange mekkeprosjekter før den er klar ?

Båten – NOR 2009, er kjøpt inn fra Sverige og er blant de sist bygde båtene. Vi har foreløpig kun sett bilder, siden den fortsatt står i Stockholm. Med andre ord har vi ikke helt oversikt over hva som event på gjøres, men vi har noen tanker å ideer. Blant annet jobber vi med å sette sammen en nytt elektronikk system hvor datalogging blir en del av pakken og hvor en del nye sensorer skal testes ut. Dette er også for å bruke i andre båtklasser. Båten har ikke bunnstoff og skal derfor tørrseiles, dvs at vi setter den på vannet i forkant av hver seiling, slik vi kjenner fra f.eks M24.

Skal dere seile med North standard eller Ottoson design ?

Vi skal seile med standard North, dvs XT8 storseil og GS1 fokk samt VTR2 spinnaker. Det er dette vi er vant med å bruke og derfor føler oss mest komfortable med.

Om du skal bruke ett ord, hva er det største cluet for å lykkes i ett felt på 60 båter ?

Vanskelig å finne et ord som beskriver hva som skal til. God start, god fart og god taktikk i den rekkefølgen og mye er gjort.

Hva er målene i 2014 sesongen ?

Seile så mange tirsdager som overhodet mulig og bruke denne muligheten til å få god matching i ukedagene. Planen er å seile NM og vi håper så klart på en topp 10 plassering. Seiler vi opp mot vårt beste så er vel en enda bedre plassering innen for rekkevidde. Vår Express satsning er primært for å være en del av en veldig aktiv klasse og få stor felt trening også på vanlig ukedager. Vi skal seile mye annet denne sesongen og Express seiling vår er derfor også for å få så mange regattatimer på vannet som overhodet mulig. Vi har vel også denne sesongen et mål om å delta i Mesterens Mester som vi har gjort de siste årene og da gjør det jo ikke noe med litt timer i Express i løpet av sesongen, siden det med stor sannsynlighet blir seilt i denne båttypen.

Expressklubben Nasjonalt

08/02/2014