Under presenningen

D

Ett av de nye teamene den kommende sesongen er ett Knarr-lag som har skiftet beite. VI tillegg til Knarr har de bakgrunn fra Færdersnekke og Melges 24, og de vil seile for Oslo seilforening/Færder seilforening. Båten er NOR 755, som har fått navnet “Judas”, ble hentet utenfor Gøteborg i fjor høst. Vi har snakket med rormann Erik Holter.

Dere har tatt steget over til Express fra Knarr. Hva var bakgrunnen for valget, og hvilke erfaringer fra Knarr-seilingen kan dere videreføre i Expressen ?

Først og fremst er det å få seile jevnlig i større felt og på et høyt nivå veldig attraktivt for oss. Miljøet i klassen virker også å være veldig bra og klassen er i voldsom vekst. Det blir det morro å være med på og å utvikle oss til å bli bedre seilere. Entypeseiling er mye likt fra klasse til klasse, fra knarrklassen har vi bra erfaring fra mesterskap i SanFransisco og København.

Hvilken båt har dere kjøpt, hvordan er tilstanden på den og hva slags seil seiler dere med ?

Det ble kjøp av byggenummer 755 fra sverige, hentet den siste helgen i november rett sør for gøteborg. Båten har vært regattaseilet av tidligere eier i gøteborg og gjort det ganske bra i lokale ragattaer der. Båten har et sett UK seil som er fra 2010 og som vi kommer til å bruke på mindre viktige regattaer. Etter noe funderinger bestilte vi et nytt sett fra North nå til 2014 sesongen. Har brukt North Sails i de andre klassene vi har seilt i og det føles riktig.

Har dere noen større mekkeprosjekter før sesongstart ?

Generelt ser båten bra ut, så blir ingen store utskiftninger. Ønsker å få testet ut hvordan trimmeløsningene funker i regatta før det blir aktuelt med oppgraderinger. Planlagt å bruke tid på å få skikkelig finish under vann og å gå over alt av utstyr. Smøre opp, polere og noen småreperasjoner. Båten står inne i en oppvarmet hall på Nøtterøy, så blir fint å jobbe med båten der. Skal prøve å få båten ut tidlig i april og få trent litt fra Hvasser/Tjøme før båten seiles inn til Oslo.

Hvilke regattaer vil dere seile denne sesongen ?

Tirsdagsseilasene på Oslo Seilforening blir viktige for oss. Ny båt må læres, særlig er spinnakker noe vi ikke har så mye erfaring med fra før. Ellers har vi blinket ut Aker Brygge Cup Hankø Race Week, Svensk Mesterskap og NM som hovedregattaene å være med på. Mulig at vi også drar enten til dansk eller tysk mesterskap.

Hva er ambisjonene ?

Første målet er å få satt sammen et team på 4-5 personer som kan seile fast. Videre regner vi med at det tar tid å bli kjent med ny båt og det er jo også et veldig høyt nivå på klassen. Hovedmålet blir NM, hvor vi ønsker å gjennomføre en bra regatta. Progresjon, samhandling og dedikerte ansvarsområder er satsingsområder for teamet.

Expressklubben Nasjonalt

28/02/2014