Vårsesongen er over

 

nm topp 01 copy

En altfor rask vårsesong er over og det har blitt tilbakelagt et ikke helt ubetydelig antall regattaer i Expressklassen. Til forandring fra fjoråret har vi hørt og sett lite til mastebrekk i år.

I Stavanger er utvilsomt Fars Cortina den kvasseste båten om dagen. Fars Cortina tok seieren i både Onsdagsserien og kretsmesterskapet. Pallen var lik i både Kretsmesterskap og onsdagsserien med Siddis på 2. plass og vakre Fru Viste på 3. plass. En ikke helt ubetydelig prestasjon nå da feltet i Stavanger består av hele 32 båter. En oppvarming helt i henhold før NM deltakelse i Moss.

På Østlandet dro FriiStilt til med dobbel seier i Kretsmesterskapet og Færderseilasen. I kretsmesterskapet finner vi Baghdad på 2. Orca på 3. plass i kretsmesterskapet. I Færderseilasen gikk 2. plassen til Team Bitpro og 3. plassen til Hvergang. Pallplassene henger høyt i feltet bestående av henholdsvis 41 og 40 båter. Seieren i tirsdagsserien gikk til Team Blow, Impuls på 2. plass og Hvergang på 3. plass.

Tirsdagsserien i Oslo består nå av hele 49 Expresser, noe man like gjerne bare kan ta av seg hatten for først som sist.

Hankø Race Week ble snappet opp av Team Blow i det som må ha vært et av de tøffeste Hankøfeltene for Express. På 2. plass i Hankø Race Week finner vi Baghdad og på 3. plass Y-not.

Vi gratulerer alle med sterke prestasjoner i tøffe felt!

Og dersom dere trodde det nå bare var å ta ferie, så har dere fremdeles en svært viktig oppgave å gjøre. Den offisielle påmeldingen til Norgesmesterskap i Moss 26.-28. august er åpnet og Moss venter i spenning på det endelige antallet. Forhåndspåmeldingen nærmer seg 50 båter. Det er svært gledelig å se en så god blanding av vest-, øst- og sørlandsbåter på listen.

Tradisjonelt slår vi forhåndspåmeldingen med særdeles god margin (ca. 20 båter), vi anslår dermed et NM på minst 60-70 båter. Det blir med andre ord, svært. Er det et NM man skal seile i 2016, enten man seiler for pallplass eller for å slå den ene båten du har jaktet på i et par år, så er det i Express.

Påmeldingen finner dere på: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2204 

Ha en aldeles fortreffelig sommer til alle dere som utgjør en fryd av en klasseklubb. Måtte det allerede krible litt i fingerne etter å dra i tauverk.

-Expressklubben

Expressklubben Nasjonalt

30/06/2016