Xtension vinner Onsdagsregatta høst #4

Hele 16 Expresser stilte til start i høstsesongens fjerde Halliburton Onsdagseilas i Gandsfjorden. Startbåten hadde i dag lagt årets skjeveste startlinje. Favoriseringen av Gandsflu Bb-merke var omtrent like lang som startlinjen…. I tillegg hadde de valgt løp 8 til Ramsvik – de burde vel heller valgt løp 7 til Marøya?
Xtension fikk en kjempestart helt nede ved Gandsflua og ledet fra start til mål. Vi andre hadde nok med å stå opp til Bb-merket etter at starten hadde gått. Jadarhus og Placebo fikk også en bra start. Fru Viste og Clark Kent lå bra an, men de valgte å slå mot Lihalsen kort etter start. Xtension, Jadarhus og Placebo gikk for Sb halser mot Usken og nesten ned til Bb layline. Xtension rundet kryssmerket først, og valgte å gå den første spinnakerleggen midt i fjorden, mens Placebo og Jadarhus gikk litt lengre sør og fightet om 2. og 3.-plassen. Ved runding av første lensemerke klarte Jadarhus å komme forbi Placebo, og denne rekkefølgen holdt seg til andre lensemerke – da gjorde Placebo en perfekt runding og smatt forbi Jadarhus. På siste kryss kontrollerte Xtension Placebo, og de valgte etterhvert å slå seg mot Lihalsen, mens Jadarhus valgte å ta et stikk i skjøtet og falle ned mot Usken da det så ut til å være mer vind der. Det stemte – det ble tett i målgangen!

Inn mot mål kommer Xtension og Placebo side om side for Sb-halser med Xtension kontrollerrende i lo, men de klarer ikke merket og Jadarhus stryer rett bak for Bb-halser. Jadarhus slår for å gå i mål, og da kommer Xtenision og Placebo for Bb-halser. Jadarhus praier Styrbord, men Xtension klarer akkurat å krysse foran Jadarhus og sikrer seieren. Placebo må slå for Jadarhus og klarer ikke merket. Samtidig får Jadarhus og Placwbo merkeberøring på hver sin side av merket og må ta straff. Placebo går deretter rundt og i mål og sikrer andreplassen foran Jadarhus på tredje.

Gratulerer til Xtension for flott seiling !

Seilerhilsen fra
NOR 222 Jadarhus

arise

30/08/2012